Απορρίματα: Ένα μεγάλο πρόβλημα του πλανήτη μας

Εικόνα από MAXMAG

Αν και στις πλούσιες χώρες δεν ζει παρά το 16% του παγκόσμιου πληθυσμού, αυτές πετούν πάνω από το ένα τρίτο (34%) των σκουπιδιών του πλανήτη. Η Ανατολική Ασία και η περιοχή του Ειρηνικού ευθύνονται, από την πλευρά τους, για περίπου το ένα τέταρτο (23%) του συνόλου των απορριμμάτων, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων έχει οικονομική λογική», παρατήρησε η Σίλπα Κάζα, ειδικός για την αστική ανάπτυξη στην Παγκόσμια Τράπεζα, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι πολύ πιο δαπανηρό να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα για την υγεία και για το περιβάλλον από το να βρεθούν λύσεις στη διαχείριση των σκουπιδιών.

Το 2016, ο κόσμος παρήγαγε 242 εκατομμύρια τόνους πλαστικών σκουπιδιών, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 12% του συνόλου των στερεών σκουπιδιών.

Εξάλλου, ενώ οι πλούσιες χώρες ανακυκλώνουν περίπου το ένα τρίτο των απορριμάτων μόλις το 4% των σκουπιδιών ανακυκλώνεται στις φτωχότερες χώρες.

 

Εικόνα από Saronic Magazine

Εικόνα από Saronic Magazine

Το περιβάλλον είναι η μητέρα φύση όπου γεννιόμαστε και ζούμε. Σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Το περιβάλλον μας δίνει ζωή και οφείλουμε να το φροντίζουμε καθημερινά.

Εσείς που μολύνεται το ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ πρέπει να ντρέπεστε γιατί έτσι μειώνετε τα χρόνια της ύπαρξης όλης της ανθρωπότητας.

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!!!!!

  •  Το περιβάλλον όμως μπορεί να μολυνθεί και από την ραδιενέργεια.
  •  Μπορεί ακόμη να “μολυνθεί” από τους δυνατούς θορύβους (ηχορύπανση), οπτικά ή θερμικά. Η οπτική ρύπανση δεν μας έρχεται εύκολα στο μυαλό όταν μιλάμε για ρύπανση. Και όμως οι διαφημιστικές πινακίδες κατά μήκος των δρόμων ή οπουδήποτε, τα μπάζα των σκουπιδιών και οι αυτοσχέδιες χωματερές, τα ορυχεία, τα λατομεία, τα καλώδια ρεύματος που περνάνε πάνω από το κεφάλι μας εκτός των άλλων προβλημάτων που δημιουργούν καταστρέφουν και την οπτική αρμονία του φυσικού περιβάλλοντος. Η θερμική ρύπανση, δηλαδή η αύξηση της θερμοκρασίας σε μεγάλους υδάτινους όγκους, π.χ ωκεανούς, από την ανθρώπινη παρέμβαση καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον διαβίωσης χιλιάδων φυτικών ή ζωικών ειδών με αποτέλεσμα πολλές φορές την εξαφάνισή τους.

Πηγές: www.kathimerini.gr , www.ich.gr

Ελεάννα Σ.   ΣΤ1

1 Σχόλιο

  1. Μπράβο για την εργασία Ελεάννα! Ειλικρινά δεν είχα ιδέα ότι οι πλούσιες χώρες ρυπαίνουν περισσότερο τον πλανήτη από ότι οι πιο φτωχές! Απίστευτο! Ακόμη δεν ήξερα πως το περιβάλλον μπορεί να μολυνθεί από δυνατούς θορύβους καθώς δεν ήξερα και για την οπτική ρύπανση! Μπράβο και πάλι Ελεάννα για το ενδιαφέρον αυτό άρθρο!!!

Υποβολή απάντησης