Μόλυνση του περιβάλλοντος από τους ανθρώπους

Το περιβάλλον είναι κάτι σημαντικό για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, αλλά εμείς οι άνθρωποι μολύνουμε το περιβάλλoν με….

1. Σκουπίδια

Εικόνα από www.bizznews.gr

Εικόνα από www.bizznews.gr

Στην εποχή που ζούμε, η χώρα μας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η ανάπτυξη και η οικονομική ευημερία εάν δε συμβαδίσουν με την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής καταλήγουν σε κομφούζιο. Τα σκουπίδια είναι ένα ζωντανό παράδειγμα αυτής της διαπίστωσης. Από την υποανάπτυκτη Ελλάδα, των αρχών  του 20ου αιώνα που η παραγωγή των σκουπιδιών είναι σχεδόν ανύπαρκτη, φτάσαμε στην “ανεπτυγμένη” του 2010, που δεν έχει αφυπνιστεί τελείως περιβαλλοντικά. Κατά συνέπεια παράγουμε εκατομμύρια τόνους σκουπίδια κάθε χρόνο και γεμίζουμε τις πόλεις με σωρούς από αυτά και όλη τη χώρα μας με απαράδεκτες εικόνες από τις ανεξέλεγκτες χωματερές. Γενικά, οι άνθρωποι, πετάνε τα σκουπίδια στο πάτωμα και οι κάδοι, που έχουν μέσα σκουπίδια, είναι γεμάτοι και πέφτουν σκουπίδια και από τους κάδους.

2. Αμάξια

Εικόνα από www.cardetailling.gr

Εικόνα από www.cardetailling.gr

Τα αμάξια είναι πολύ χρήσιμα αυτές της ημέρες, γιατί μας μεταφέρουν όπου θέλουμε. Παρόλο που είναι χρήσιμα όμως, μολύνουν αρκετά το περιβάλλον γιατί το αμάξι χρειάζεται βενζίνη ή πετρέλαιο για να λειτουργήσει. Εγώ, έχω δει κάποια αμάξια, που είναι καινούργια, που λειτουργούν με έναν τεράστιο φορτιστή ή με μπαταρίες. Το προτιμώ αρκετά από τα κανονικά αμάξια. Νομίζω πως πρέπει να μειώσουμε την κυκλοφορία με τα αμάξια και να αρχίσουμε να κυκλοφορούμε με τα ποδήλατα, τα πατίνια, και άλλα που δεν μολύνουν το περιβάλλον.

3. Εργοστάσια

Εικόνα από www.tovima.gr

Εικόνα από www.tovima.gr

Το εργοστάσιο, γενικά, αυτό μολύνει το περιβάλλον. Παράγει πάρα πολύ πετρέλαιο και βγάζει πάρα πολύ καπνό. Εγώ νομίζω πως ο καπνός είναι τοξικός.

 

Πηγές: Κείμενο 1= https://sites.google.com/site/neoidimosiographi/skoupidia-pantou  

 

Χριστιάννα Σ. / ΣΤ2

1 Σχόλιο

  1. Συμφωνώ απόλυτα με αυτά πού αναφέρεις. Στα σκουπίδια εγώ θα πρόσθετα ότι με τον Κορωνοΐο που έχουμε τώρα επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο το περιβάλλον με τα προϊόντα μίας χρήσης πχ μάσκες,γάντια και άλλα προϊόντα.

Υποβολή απάντησης