Assassin’s Creed Origins – Κριτική

Η σειρά Assassin’s Creed είναι από αυτές που θα λέγαμε ότι στον κύκλο των gamers έχουν λάβει τρομερά καλές αλλά και άσχημες κριτικές. Σε αυτό οφείλεται το γεγονός πως η σειρά  κυκλοφορεί καινούριο τίτλο κάθε χρόνο και οι φίλοι της άρχισαν να δυσανασχετούν με το περιεχόμενο και το πόσο ποιοτικό είναι αυτό πλέον.

Ιστορία

Οι Assasins είναι μια ομάδα πολεμιστών, που σκοπός τους είναι να εξολοθρεύσουν, όποιον θέλει εξουσία για κακό σκοπό, και να φυλάνε το μήλο, τη Εδέμ, που είναι η πηγή δύναμης και εξουσίας. Η κριτική μου θα αφορά τα 2 τελευταία παιχνίδια και αυτό που ετοιμάζεται να βγει το 2021. Το παιχνίδι στο οποίο θα αναφερθώ σε αυτό το άρθρο είναι το Assasin’s Creed Origins, που κυκλοφόρησε το 2017 από την Ubisoft.

Η Αίγυπτος καλεί τον Medjay της

Εικόνα από Pinterest

Εικόνα από Pinterest

Το Assassin’s Creed Origins αυτή τη φορά μας μεταφέρει στην όχι και τόσο μακρινή μας, Αίγυπτο. Χρονολογία το 49 π.Χ και χαρακτηριστική ιστορική φιγούρα η Κλεοπάτρα, κατά την διάρκεια της δυναστείας του Φαραώ Πτολεμαίου του 13ου. Εκεί θα πρέπει να βοηθήσεις την Κλεοπάτρα η οποία σύντομα ανεβαίνει στον θρόνο με την βοήθεια του Καίσαρα. Εσύ θα είσαι κομμάτι αυτής της κατάκτησης και θα παίξεις σημαντικότατο ρόλο σε όλα. Ο πρωταγωνιστής αυτή την φορά ονομάζεται Bayek και είναι ο τελευταίος Medjay, πολεμιστής υψηλότατου επιπέδου της αρχαίας Αιγύπτου. Δεν είναι μόνος όμως καθώς η γυναίκα του, Aya, μεγάλωσε και εκπαιδεύτηκε παράλληλα με τον ίδιο χωρίς όμως να έχει πάρει τον τίτλο του Medjay.

Η Aya είναι ιδιαίτερα θερμή υποστηρίκτρια της Κλεοπάτρας αλλά ο Bayek όχι τόσο. Παρόλα αυτά βοηθάει την γυναίκα του και κατά συνέπεια την Κλεοπάτρα για καθετί χρειαστεί. Το σενάριο είναι αρκετά έντονο από την αρχή και βλέπουμε στιγμιότυπα από την ζωή του Bayek που τον στιγμάτισαν και τον έκαναν τον assassin που είναι. Για άλλη μια φορά, γίνεται λόγος για την αιώνια κόντρα Assassins και Templars για την κυριαρχία του κόσμου.

Σημαντικό είναι το γεγονός πως η κάθε τοποθεσία στην οποία πηγαίνεις στη διάρκεια του παιχνιδιού περιλαμβάνει τις κύριες αποστολές, δευτερεύουσες και τους θησαυρούς που πρέπει να τους ανακαλύψεις. Όσο και να θέλεις να ασχοληθείς μόνο με τις κύριες αποστολές, είναι αδύνατον καθώς το level που απαιτείται μεγαλώνει με τεράστιους ρυθμούς. Αυτό σε κάνει να αναζητήσεις άλλες ασχολίες στην κάθε πόλη και να βοηθήσεις για τα πάντα. Για όλες τις αποστολές, έχεις για βοήθεια τον αετό σου, την Senu. Η Senu είναι η αντικατάσταση του EagleVision (ειδική όραση). Κάθε φορά που ψάχνεις κάποιον, αρκεί να αφήσεις τον αετό σου ελεύθερο για να ψάξει την περιοχή. Τα side missions είναι αρκετά ωραία και τόσο διαφορετικά που σπάνια βαριέσαι.

Το Origins είναι σε μεγάλο βαθμό ιστορικά σωστό. Όπως γνωρίζουμε από την ιστορία, εκείνη την εποχή υπήρχαν πολλοί Έλληνες στην Αίγυπτο και αυτό φαίνεται αφού σε κάθε στενό θα ακούσεις και κάτι αντίστοιχο.

Το Assassin’s Creed Origins αποτελεί ίσως τον πιο ωραίο και ολοκληρωμένο τίτλο της σειράς μέχρι τώρα. Με ένα σενάριο που ξεπερνάει τις 20 ώρες, αμέτρητα side quests, αρκετές κρυμμένες τοποθεσίες, έναν τεράστιο χάρτη και πολλά μέρη για να θαυμάσεις το τοπίο. Πέρα από το θέμα της ικανοποιητικής διάρκειας, έχουμε να κάνουμε με ένα ιστορικά σωστό αλλά όχι ακριβές σενάριο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως υπάρχουν ιστορικά στοιχεία αλλά η Ubisoft έχει βάλει το χεράκι της για να δώσει έμφαση και υπερβολή στα σημεία που θέλει εκείνη.

Θετικά:
- Η εισαγωγή των RPG στοιχείων
- Νέο σύστημα μάχης
- Μεγάλος χάρτης
- Πολλές προαιρετικές δραστηριότητες, πέρα από τις βασικές αποστολές
- Μεγάλη διάρκεια

Αρνητικά:
- Ορισμένα bugs

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.3

 

Πηγή κειμένου:  gameworld.gr 

 Παναγιώτης Π.  ΣΤ2

1 Σχόλιο

  1. Πιστεύω ότι περιγράφει λεπτομερώς το πότε και που έγινε μαζί και τους πρωταγωνιστές. Όμως για όποιους δεν έχουν μελετήσει το παιχνίδι οι πολλές άγνωστες αγγλικές λέξεις θα υπάρξουν ένα πρόβλημα. Αλλά μερικές από αυτές δεν υπάρχουν στα ελληνικά και έτσι είναι απόλυτα κατανοητό πως τις έγραψε στα αγγλικά.

Υποβολή απάντησης