Η Γη μας μιλάει …

Το περιβάλλον είναι ο φυσικός κόσμος που γεννιέται και ζει ένας οργανισμός.

Η εξέλιξη του ανθρώπου ξεκίνησε στα βάθη χιλιετηρίδων και μαζί με αυτή, η εκμετάλλευση του περιβάλλοντος συνεχίστηκε. Η μόλυνση του περιβάλλοντος γνώρισε μεγάλη  έκταση κατά τις τελευταίες δεκαετίες και κυρίως κατά την σύγχρονη εποχή. Βασικός λόγος είναι η χρήση πολλών φυσικών πόρων σε τέτοιο βαθμό, που η φυσική αναπαραγωγή αδυνατεί να αναπληρώσει την απώλεια.

Πολλά ακραία καιρικά φαινόμενα όπως: σεισμοί, πλημμύρες, χαλάζι, τυφώνες, ανεμοστρόβιλοι κ.ά. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι αποτέλεσμα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και ειδικά η μόλυνση του περιβάλλοντος (καυσαέριο στην ατμόσφαιρα, ρύπανση των θαλασσών, κ.λπ.).

Αυτή την εποχή ο κοροναϊός, παρόλο που φαίνεται περίεργο, έχει συμβάλει πολύ στην μόλυνση του περιβάλλοντος.Η χρησιμοποίηση διαφόρων πλαστικών μιας χρήσης,οι μάσκες και τα γάντια,επιβαρύνουν και μολύνουν πολύ το περιβάλλον μας.

Πηγές:

https://wildclube2.wixsite.com/wildclub

https://www.patrisnews.com/fysiko-perivallon-chrisi-ke-katachrisi-tou/

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD

https://sites.google.com/site/georgiast337720/periballontikoi-paragontes/physiko-periballon

 

Ελευθερία Ζ.  ΣΤ1

3 Σχόλια

  1. Έχεις δίκιο Ελευθερία και προτείνω οι κυβερνήσεις να κηρύξουν παράνομες τις ύλες (καυσαέριο, πλαστικό, ορυκτοί άνθρακες και άλλα πολλά) οι οποίες ρυπαίνουν ή μολύνουν το περιβάλλον.

  2. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Ελευθερία. Πρέπει να σταματήσουμε να ρυπαίνουμε το περιβάλλον και να σταματήσουν να χτίζονται παντού πολυκατοικίες και διαμερίσματα καθώς και να έχουμε όλοι ατομική ευθύνη διότι όλοι έχουμε το δικαίωμα να ζούμε στη φύση η οποία έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από μια πόλη γεμάτη καυσαέρια και θορύβους. Συγχαρητήρια για την εργασία σου και ελπίζω μια μέρα να βάλουμε όλοι μυαλό.

  3. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και πρέπει να αλλάξουμε αυτό το γεγονός και να βοηθήσουμε την γη ανακυκλώνοντας τα πλαστικά προϊόντα. Όμως μέχρι να συμβεί αυτό, πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ, διότι τα πλαστικά στον κόσμο μας είναι εκατομμύρια και είναι δύσκολο να καταργηθούν.

Υποβολή απάντησης