Συμβουλές για να γίνεις ένας συνεπής μαθητής

1)    Καλό θα ήταν πριν κοιμηθείς το βράδυ να φτιάξεις την τσάντα σου για την επόμενη ημέρα. Συγκεκριμένα, το βράδυ μπορείς να δεις το πρόγραμμα και να βάλεις στην τσάντα τα βιβλία των αντίστοιχων μαθημάτων, αφού πρώτα έχεις ελέγξει ότι έχεις κάνει όλα σου τα μαθήματα. Μην ξεχάσεις να βάλεις στην τσάντα σου την μάσκα σου, το αντισηπτικό σου και τα είδη υγιεινής που χρησιμοποιείς.

2) Το πρωί μόλις ετοιμαστείς για το σχολείο, αν σου μείνει λίγος χρόνος ξαναδές την τσάντα σου για σιγουριά. Ύστερα φόρα την μάσκα σου και είσαι έτοιμος/η για το σχολείο.

3) Μόλις γυρίσεις, πλύνεις τα χέρια σου και φας κάτι ελαφρύ, μπορείς να αρχίσεις τα μαθήματά σου. Πριν αρχίσεις το διάβασμα εξαφάνισε από μπροστά σου ηλεκτρονικά πράγματα π.χ. κινητό, tablet, play station για να μην σου αποσπούν την προσοχή.

4) Όταν θα είναι η ώρα για φαγητό πήγαινε να φας για να πάρεις ενέργεια και ύστερα συνέχισε το διάβασμα. Ένας πολύ ωραίος τρόπος για να διαβάσεις είναι να έχεις γράψει στο πρόχειρό σου τι μαθήματα έχεις. Έτσι, όταν τελειώσεις ένα μάθημα να βάλεις ένα ‘’τικ’’ δίπλα από την σημείωση του αντίστοιχου μαθήματος.

5) Μόλις τελειώσεις τα μαθήματα να θυμίσεις στην μαμά σου να σου πλύνει τις μάσκες σου για να είναι έτοιμες την επόμενη ημέρα.

6) Κατά το βραδάκι να κάνεις μια μικρή επανάληψη σε κάποιο κείμενο που έχεις να μάθεις και ύστερα ετοίμασε την τσάντα σου για την επόμενη ημέρα.

 

Λυδία Ε.   ΣΤ1

4 Σχόλια

  1. Μου αρέσουν οι συμβουλές σου, τις έχω διαβάσει και λίγες μέρες πριν για να τις δοκιμάσω και νομίζω πως με βοηθάνε στα μαθήματα. Εγώ πιστεύω πως πιο χρήσιμες συμβουλές είναι οι: 1,3,4,5!

Υποβολή απάντησης