ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Παραίνεση Οικουμενικού Πατριάρχου Αθηναγόρα  προς επίδοξους συγγραφείς  βιβλίου για την Κωνσταντινούπολη

“Είναι δύσκολο έργο ένα βιβλίο για την Πόλη. Είναι σφραγισμένο με επτά σφραγίδες και δεν ανοίγει εύκολα τις σελίδες του. Και μόνο για να βρεις αυτό το βιβλίο θα γυρίζεις και θα γυρίζεις την Πόλη, χωρίς να ομιλείς. Θα ανεβαίνεις και θα κατεβαίνεις λόφους. Θα προχωρήσεις σε καλντερίμια, θα σταματήσεις σε πόρτες χορταριασμένες που δεν πατούν πόδια ανθρώπων, θα ζητήσεις παλιά αρχοντικά και κονάκια που έχουν μέσα τους σκιές του παρελθόντος και θα μπεις σε αυλές τουρκικών σπιτιών, θα φέρεις γύρα την πόλη, με τα πόδια και με την σκέψη και θα την σφίγγεις στην αγκαλιά σου και θα την φιλείς σαν τα τρία νερά του Κερατείου, του Βοσπόρου και της Προποντίδας που καταφιλούν τις ακρογιαλιές της , ώσπου να αρχίσεις να ακούς φωνές μυστικές. Αλλά και πάλι δεν θα έχεις γυρίσει την πρώτη σελίδα”.

Μια περιήγηση στην Πόλη του χθες και του σήμερα με άρωμα πολίτικης κουζίνας και ήχους της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.Λήψη αρχείου

ΒΑΣΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Περί ΒΑΣΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 16 Άρθρα
Μαθητής της δευτέρας λυκείου, αρθρογράφος και διαχειριστής του περιοδικού. Ασχολούμαι με τη φωτογραφία, το 3d printing, τα σχεδιαστικά προγράμματα, τον προγραμματισμό και οτιδήποτε έχει να κάνει με την επιστήμη και την τεχνολογία. Αγαπάω τη φύση και ιδιαίτερα τα πτηνά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης