Η πόλη των Ιωαννίνων

γράφουν οι  Παναγιώτα Δούναβη, Καλλιόπη Αρβανιτίδου,  Φωτεινή Θεοδούλου, Μαρκέλλα Μπούκα, Ελισάβετ Ευαγγελοπούλου

μαθήτριες της Β Γυμνασίου

   Τα Ιωάννινα είναι ένας εξαιρετικός προορισμός τον οποίο μπορούν να  επισκεφτούν οικογένειες, τουρίστες, ακόμα και ομάδες σχολείων. Είναι μία από τις καλύτερες τουριστικές περιοχές για να περάσετε καλά και ευχάριστα τον χρόνο σας. Η πόλη βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Ηπειρωτικής Ελλάδας και στο κέντρο του λεκανοπεδίου. Ο πληθυσμός των μόνιμων κατοίκων της περιοχής είναι 66 χιλιάδες ενώ ο αριθμός των φοιτητών φτάνει τις 20 χιλιάδες. Ο νομός ανήκει στην Ήπειρο όμως περιλαμβάνει και παραλίες. Η τουριστική κίνηση γύρω από την λίμνη είναι έντονη γιατί υπάρχει το νησάκι της Κυρά Φροσύνης οπότε η κίνηση των πλοιαρίων είναι υψηλή. Επίσης είναι έντονη λόγω των εμπορικών καταστημάτων  γύρω από τη λίμνη, ταβέρνες και διάφοροι τύποι μαγαζιών. Η λίμνη των Ιωαννίνων λοιπόν  αξιοποιείται από εμπορικής και τουριστικής πλευράς.

  ioannina1 Στην πόλη κυριαρχούν καταστήματα με ασημικά είδη προσελκύοντας τους κάτοικους και τους τουρίστες της περιοχής. Στην αγορά της Θεσσαλονίκης λειτουργούν τόσα αντίστοιχα καταστήματα όπως στα Ιωάννινα, γι αυτό οι δύο πόλεις διαφέρουν σε αυτό το κομμάτι και κατά τη γνώμη μας η αγοραστική κίνηση της πρώτης είναι μεγαλύτερη. Στα εστιατόρια και στις ταβέρνες σερβίρονται ιδιαίτερα φαγητά που δεν έχουμε την ευκαιρία να τα καταναλώσουμε στην Αλεξάνδρεια. Κάποια από αυτά είναι ο μπακλαβάς, τα βατραχοπόδαρα, η γίδα η βραστή και το χέλι στην σχάρα. Το μόνο που προλάβαμε να δοκιμάσαμε από αυτά ήταν ο μπακλαβάς. Για διασκέδαση προσφέρονται ταβέρνες με παραδοσιακά φαγητά, αρκετές καφετέριες και μπαρ που μπορείς να περάσεις ευχάριστα τον χρόνο σου. Η ζωή στα Γιάννενα παρέχει ευκαιρίες και για ψυχαγωγία  λόγω πολλών μουσείων που λειτουργούν στη πόλη. Επίσης στις  πανεπιστημιακές σχολές που λειτουργούν στη πόλη σπουδάζουν πολλοί φοιτητές. Η πόλη είναι από τις πιο προνομιούχες στην Ελλάδα διότι  διαθέτει πλούσια ιστορία και βρίσκεται στο κέντρο του κορμού της Ελλάδας.

   Θα προτείναμε στις φίλες και τους φίλους μας να επισκεφτούν τον νομό των Ιωαννίνων γιατί έχει πολλά αξιοθέατα και μουσεία τα ποικιλία εκθεμάτων διαφόρων ιστορικών περιόδων. Επίσης εξαιτίας κάποιων παραδοσιακών εδεσμάτων που αξίζει να δοκιμάσουν, Τέλος θα ενθουσιαστούν λόγω της αρχιτεκτονικής των κτηρίων που αποτελούν υπαίθρια μουσεία και τα οποία παραπέμπουν τόσο στη μεσαιωνική όσο και στη περίοδο της τουρκοκρατίας,

Σχολιάστε

Top