Πορτογαλία

Βιργινία Πολυκρέτη, Μαριάννα Κωνσταντινίδη Α΄2

 

Η Πορτογαλία  είναι μια πόλη με αρκετή ιστορία από πίσω της , καθώς οι 10,6 εκ. κάτοικοι της την βοηθούν να κρατηθεί στην επιφάνεια της γης.

Υπάρχουν παλιές απoδείξεις  από τον 9ο αιώνα μέχρι των 1ο που ανοίκουν στον πολιτισμό των κάστρων. Η χώρα παλιότερα ονομαζόταν Λουζιτανιία και τα άτομα Βακκαιοί. Το 409 μ.Χ. κατακτήθηκε από των Βόρειο λαό, τους Αλάνους και τους Σαρμάτες αλλά και επίσης από τους Σουηβούς. Των 8ο αιώνα ήρθαν οι σαρακήνοι με το μεγάλο τμήμα της ιβηρικής χερσονήσου. Αργότερα έγινε η κατάρρευση του χαλιφάτου το 750  που η Πορτογαλία έγινε τμήμα του εμιράτου και στη συνέχεια το 929 το χαλιφάτο της κορδοβάς.

Από τότε ξεκίνησε η ανεξάρτητη ιστορία της Πορτογαλίας που πολύ γρήγορα απέκτησε την κατηγορία της ναυτικής και αποικιοκρατικής δύναμης , και εξελίχθηκε ως η εποχή των ανακαλύψεων που ανακάλυπταν νησιά και διάφορα άλλα μέρη που σήμερα είναι γνωστόν στη Πορτογαλία.

Ένα σύμβολο της πορτογαλικής κουλτούρας είναι τα Azulejo τα ζωγραφισμένα πλακάκια από σμάλτο. Ένα ακόμη σύμβολο είναι μια φιγούρα κόκορα ονόματι  Galo de Barcelos.

Σχετικά με την παραδοσιακή τους κουζίνα , ο μπακαλιάρος είναι το φαγητό τους καθώς και για γλυκό έχουν την γλυκοπατάτα.

 

Πηγές:

https://www.sales4you.gr/uploads/products/middle/210905191835902.jpg, (15/5/2024)