Προασπίζομαι τη Δημοκρατία

Για άλλη μια χρόνια, οι μαθητές της Α τάξης του Σχολείου μας, 3ο Επαλ Σιβιτανιδείου Σχολής, συμμετείχαν στο πρόγραμμα «προασπίζομαι την δημοκρατία». 33 Μαθητές και μαθήτριες  μαζί με τις καθηγήτριες Τζαννίνη Αγγελική, Χαλίκια Κατερίνα και Μανουσαρίδου Κυριακή παρακολούθησαν διαφορά βιωματικά εργαστήρια και επισκέφτηκαν χώρους ιστορικής μνήμης της περιόδου του Β παγκόσμιου πολέμου 1941-1944 και της 7χρονης δικτατορίας, 1967-1974, στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα διοργανώνεται από την Βουλή των Ελλήνων πλαισιώνεται και με άλλες δραστηριότητες, όπως παρακολούθηση κινηματογραφικής ταινίας, θεατρική παράσταση και ολοκληρώθηκε με ολοήμερη εκδρομή στα μαρτυρικά Καλάβρυτα την Τρίτη 23/4.

Νοιώσαμε  ευγνώμονες  που ενταχθήκαμε σε αυτό το πρόγραμμα και μάθαμε τόσα πολλά για την δύσκολη αυτή περίοδο, που ουσιαστικά, συνοπτικά, διδασκόμαστε στο σχολείο.

Αισθανθήκαμε περήφανοι που άνθρωποι θυσιάστηκαν για την ελευθερία που απολαμβάνουμε σήμερα! Τοποθετηθήκαμε και προβληματιστήκαμε πολύ για τους συνανθρώπους μας που βιώνουν τον πόλεμο, Ισραήλ, Ουκρανία… Άραγε πόσοι αθώοι σκοτώνονται καθημερινά στο όνομα του κέρδους και τις δια

Επίσκεψη στον τόπο εκτέλεσης Καλαβρύτων

Επίσκεψη στον τόπο εκτέλεσης Καλαβρύτων

φθοράς;