Το σχολείο μας γιορτάζει τα Χριστούγεννα…αλλιώς!

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου του 2023 στο σχολείο μας, με πρωτοβουλία της κυρίας Γεωργοπούλου, θεολόγο, πραγματοποιήθηκε μια χριστουγεννιάτικη παράσταση με τίτλο «Χριστούγεννα αλλιώς». Η παράσταση αυτή αναφερόταν σε μια συνηθισμένη οικογένεια που γιόρταζε τα Χριστούγεννα με εμπορευματοποιημένα τρόπο, όπως όλες οι σύγχρονες οικογένειες. Όλα άλλαξαν όμως στο οικογενειακό τραπέζι της παραμονής, με την επίσκεψη της γιαγιάς από τη Θεσσαλονίκη, η οποία τους υπενθύμισε τον πραγματικό σκοπό της γιορτής των Χριστουγέννων, ο οποίος βασίζεται στους καρπούς του Αγίου Πνεύματος, στην αγάπη, την καλοσύνη, τη γαλήνη και τη φιλανθρωπία.

Η χορωδία του σχολείου μας ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία γιορτινά τραγούδια που συνόδευσαν το θεατρικό κομμάτι. Πολλοί μαθητές συνέβαλλαν στο έργο δημιουργώντας ποιήματα και τραγούδια τα οποία ακούστηκαν κατά την διάρκεια της γιορτής.

Την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε ένα μπαζάρ με διάφορα γιορτινά χειροποίητα αντικείμενα (π.χ. στολίδια, κεριά, κάρτες) στη δημιουργία των οποίων συμβάλλαμε και εμείς οι μαθητές. Τα έσοδα από το μπαζάρ θα αξιοποιηθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, αφού κάποιοι μαθητές  θα τα δώσουν σε μια οικογένεια της περιοχής μας που τα έχει πραγματικά ανάγκη.

Στο έργο αυτό συντέλεσαν πολλοί εκπαιδευτικοί, αλλά και μαθητές, καθώς απαιτούσε μεγαλειώδη προσπάθεια και ατελείωτες ώρες δουλειάς. Μέσω αυτής της διαδικασίας όλοι αποκομίσαμε πολλές γνώσεις και κατανοήσαμε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, που βασίζεται στην αγάπη, την καλοσύνη, τη φιλανθρωπία, τη θέληση για προσφορά και τη συνεργασία.

Εύα Λ., Δήμητρα Δ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης