Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη- τμήμα για την εφηβεία

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η επίσκεψη της Β τάξης του σχολείου μας στο Ίδρυμα Λασκαρίδη, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024.
Εκεί οι μαθητές χωρίστηκαν σε 2 τμήματα. Το 1ο τμήμα ασχολήθηκε με την εφηβεία, ενώ το 2ο με τα μαθηματικά.
Το πρώτο τμήμα, μέσα από βιώματα, έκανε υποθέσεις και ανέλυσε την προσωπικότητα του «Γιάννη». Ειδικότερα, μετά από ένα παιχνίδι αλλαγής θέσεων και προσωπικών αντικειμένων του καθενός, ανακαλύψαμε μία τσάντα κάτω από μία καρέκλα. Ανοίξαμε την τσάντα και βρήκαμε έναν φάκελο με τεστ και διαγωνίσματα, ένα mp3 και δεμένα χαρτιά με παράπονα για τον ιδιοκτήτη της τσάντας. Από τα αντικείμενα αυτά και από βίντεο που προβλήθηκαν, υποθέσαμε και καταγράψαμε σε πίνακα πως ο ιδιοκτήτης ονομάζεται Γιάννης, είναι 13 χρονών, μετακόμισε πρόσφατα στην περιοχή και περνά δύσκολη εφηβεία. Δέχεται bullying, είναι εσωστρεφής και εκφράζεται μέσω της jazz και rock μουσικής. Ο «κολλητός», ο Μιλτιάδης του έχει παράπονα από τη συμπεριφορά του.
Τέλος, μάθαμε για ένα περιστατικό: Ο Γιάννης έφτυσε τον κολλητό του, με την υποστήριξη της τάξης του. Ακολούθως, δύο παιδιά από το σχολείο του τον συνεχάρησαν για την πράξη του αυτή και του πρότειναν να αράξουν μαζί σε ένα σημείο. Την ίδια στιγμή, εμφανίστηκε η μητέρα του Γιάννη, η οποία έμαθε για το γεγονός και του ζήτησε να γυρίσει σπίτι μαζί της. Εκεί η ιστορία σταμάτησε και οι μαθητές μπήκαν σε δίλημμα σχετικά με την επιλογή που θα συμβούλευαν τον Γιάννη να πάρει. Τέλος ο καθένας κόλλησε στον πίνακα ένα μικρό χαρτί που έγραφε τι θα έλεγε στον Γιάννη.
Γενικά, μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, κατανοήσαμε και εκφράσαμε πολλά χαρακτηριστικά της εφηβείας με παραστατικό τρόπο. Τράβηξε το ενδιαφέρον όλων και αναμφισβήτητα αποκομίσαμε πολλά από αυτή!

Νικολέττα Φρ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης