Ρώμη, ένα ζωντανό μουσείο…

Η Ρώμη είναι η πρωτεύουσα της Ιταλίας και μία ειδική κοινότητα με 2.874.605 κατοίκους σε 1.287,36 τ. χλμ. είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάθε γωνιά της κρύβει ιστορία και αξιοθέατα, που πιστέψτε μας είναι όλα τα λεφτά. Σε αυτό το άρθρο θα σας αναφέρουμε τα σημαντικότερα και πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα , καθώς και όσα χρειάζεται να ξέρετε για τη φανταστική αυτή πόλη.

ΙΣΤΟΡΙΑ (storia)

  Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Ρωμύλος θεμελίωσε τη Ρώμη στον Παλατίνο Λόφο στις 21 Απριλίου 753 π.Χ.. Στη συνέχεια σκότωσε τον δίδυμο αδελφό του Ρέμο και έγινε ο πρώτος βασιλιάς της. Σύμφωνα με άλλο μύθο, ο ευγενής Αινείας από την Τροία, ο οποίος έφυγε όταν καταστράφηκε η Τροία στον Τρωικό πόλεμο, ήταν ιδρυτής της Ρώμης,  αυτή είναι η εκδοχή των Ρωμαίων.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ (attrazioni)

1) Κολοσσαίο:
Το Φλάβιο Αμφιθέατρο, από τον μεσαίωνα γνωστό ως το Κολοσσαίο (Colosseo) ήταν ένα αμφιθέατρο της Αρχαίας Ρώμης. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Ρωμαϊκής Αγοράς.
Το Κολοσσαίο της Ρώμης - Colosseo - Ρώμη » Ταξιδιωτικός οδηγός -  Πληροφορίες και Αξιοθέατα!
2) Φοντάνα ντι Τρέβι:
Η Φοντάνα ντι Τρέβι ή Κρήνη ντι Τρέβι, είναι σιντριβάνι στην περιοχή Τρέβι στη Ρώμη, στην Ιταλία. Είναι το μεγαλύτερο μπαρόκ σιντριβάνι της πόλης ύψους 25,9 μέτρων και πλάτους 49 μέτρων. Σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Νικόλα Σάλβι και ολοκληρώθηκε από τον Πιέτρο Μπράτσι.

Φοντάνα ντι Τρέβι (Fontana di Trevi) το πιο διάσημο ...

3) Πάνθεον:
Το Πάνθεον της Ρώμης είναι αρχαία θρησκευτική κατασκευή η οποία βρίσκεται στην Piazza della Rotonda (Ρώμη). Κατασκευάστηκε ύστερα από εντολή του Αγρίππα κατά τον 1ο αιώνα π. Χ.

Pantheon-Rome_Lazio - Εικόνα του Πάνθεον, Ρώμη - Tripadvisor

4) Εθνικό Μνημείο του Βιτόριο Εμανουέλε Β΄:
Το Εθνικό Μνημείο του Βιτόριο Εμανουέλε Β΄ ή Βωμός της Πατρίδας ή Βιτοριάνο βρίσκεται στην Πιάτσα Βενέτσια, στη βόρεια πλευρά του Καπιτωλίνου λόφου, και είναι χτισμένο προς τιμήν του Βίκτορα Εμμανουήλ, του πρώτου βασιλιά της.

Monumento a Vittorio Emanuele II (Altare delle Patria)

5) Βατικανό:
Το Βατικανό ή αλλιώς Κράτος της Πόλης του Βατικανού, είναι ανεξάρτητη πόλη-κράτος, στη δυτική πλευρά της πόλης της Ρώμης στην Ιταλία και αποτελεί συνέχεια του παπικού κράτους του Μεσαίωνα. Ιδρύθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1929.

Βατικανό - Vatican City - Ρώμη » Ταξιδιωτικός οδηγός ...

6)
Ολυμπιακό στάδιο Ρώμης:
Το Στάδιο Ολίμπικο (ιταλικά: Stadio Olimpico) βρίσκεται στη Ρώμη, πρωτεύουσα της Ιταλίας. Η χωρητικότητά του είναι 200.986 θεατές. Είναι έδρα δύο ομάδων της Ρώμης, της Λάτσιο και της ΑΣ Ρόμα, καθώς και της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ιταλίας.

Definitely worth a visit - Review of Stadio Olimpico, Rome, Italy -  Tripadvisor

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης