Οι τρείς Ιεράρχες και η επίσκεψη του Πάτερ Γεώργιου στο σχολείο μας

   ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ:

Όταν μιλάμε για τους Τρείς Ιεράρχες, αναφερόμαστε σε τρεις σπουδαίους Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι οποίοι έζησαν και έδρασαν τον 4ο αιώνα μ.Χ. Αυτοί οι άνθρωποι, ο Βασίλειος ο Μέγας, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, έχουν σημαντική θέση στην ιστορία της πίστης μας.

Βασίλειος ο Μέγας: Ο Προστάτης της Εκκλησίας

Ο Άγιος Βασίλειος ο Μέγας ήταν ένας από τους πρώτους μεγάλους ιεράρχες της Εκκλησίας. Αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του λαού του Θεού και στη διάδοση της πίστης. Ήταν γνωστός για τη φιλανθρωπία του και την αγάπη του προς τους φτωχούς. Ο Άγιος Βασίλειος μας διδάσκει τη σημασία της αγάπης και της φροντίδας για τους άλλους.

Γρηγόριος ο Θεολόγος: Ο Φωτεινός Διδάσκαλος

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος ήταν ένας εξαίρετος σκέπτης και θεολόγος. Έζησε μια ζωή αφιερωμένη στη μελέτη της πίστης και της γνώσης. Τα έργα του επηρέασαν βαθιά τη χριστιανική σκέψη και φιλοσοφία. Ο Άγιος Γρηγόριος μας διδάσκει τη σημασία της μάθησης και της διαλεκτικής σκέψης.

Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Ο Ορθόδοξος Ομιλητής

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ήταν γνωστός για τις δυναμικές ομιλίες του και την ικανότητά του να επηρεάζει τους ακροατές του. Ανέδειξε τη σημασία της πνευματικής ζωής και της προσευχής. Ο Άγιος Ιωάννης μας διδάσκει τη σημασία της επικοινωνίας με το Θεό και της πνευματικής μας ανάπτυξης.

Οι Τρείς Ιεράρχες είναι πρότυπα πίστης, γνώσης και αγάπης που μπορούν να μας εμπνεύσουν στην πορεία μας προς την πνευματική μας ανάπτυξη.     Η ΔΡΑΣΗ:

Στις 30 Ιανουαρίου 2024, επισκέφτηκε το σχολείο μας ο Πάτερ Γεώργιος, για να μας μιλήσει για τους Τρείς Ιεράρχες, ανήμερα της εορτής τους.

Η δράση πήρε μέρος σε τρείς από τις τελευταίες ώρες της σχολικής ημέρας, στη πρώτη, δευτέρα και τρίτη γυμνασίου ξεχωριστά. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε η ζωή των Τριών Ιεραρχών, καθώς και της έννοιας της ανθρωπιάς  και της φιλανθρωπίας, μέσω παραδειγμάτων.

Έπειτα, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες των δεκαπέντε περίπου ατόμων, και τους ζητήθηκε να αναφέρουν πέντε οποιεσδήποτε δραστηριότητες που θα επιθυμούσαν και δε θα επιθυμούσαν να κάνουν με την ομάδα τους. Ύστερα, ανεβήκαν στην σκηνή οι αντιπρόσωποι των ομάδων και ανακοίνωσαν τις επιλογές  των ομάδων τους.

Το πρόγραμμα είχε τεράστια επιτυχία και οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές απόλαυσαν τη συνάντηση πολύ, αφού έμαθαν τόσα καινούργιες πληροφορίες από τον πάτερ Γεώργιο.

Αριστέα & Λαμπρινή

                                                                                     ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΤΗ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΤΑΞΗ – Προτάσεις σχολικών δράσεων  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης