Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το περιβάλλον;

Η κλιματική αλλαγή πλέον αρχίζει να αυξάνει τις συνέπειές της, αυτό γιατί όσο αργούμε να την αντιμετωπίσουμε τόσο το χειρότερο .Μερικοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν τους τρόπους αντιμετώπισής της , είτε γιατί χρησιμοποιούν κάποια δικαιολογία είτε γιατί δεν γνωρίζουν τους τρόπους αντιμετώπισής της. Αν είσαι ένας από αυτούς που δεν ξέρουν τους τρόπους αντιμετώπισής της τότε βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο .

Τρόποι αντιμετώπισης στο σπίτι

Πλέον όπου και να είμαστε πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε, ακόμη και στο σπίτι. Στο σπίτι τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε είναι τα εξής:

Χαμηλώνουμε την θέρμανση κατά 1-2 βαθμούς
Όποια συσκευή δεν χρειάζεστε απενεργοποιήστε την
Αντικαταστήστε τις λάμπες με φωτιστικά όπου καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια
Κάντε απλές αλλαγές στον τρόπο χρήσης ζεστού νερού, όπως η αγορά μιας κεφαλής ντους που καταναλώνει λιγότερο νερό.
Μην καταναλώνετε υπερβολικά ενέργεια σε διάφορες συσκευές ( laptop,PS5 , XBOX, PC, πιστολάκι,)
Αγοράστε κουζίνες που επίσης καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια

Ανακύκλωση και άλλοι τρόποι αντιμετώπισης

Εκτός από τους τρόπους αντιμετώπισης στο σπίτι, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και με άλλους τρόπους από τους οποίους ο πιο δημοφιλής αλλά και ο πιο γνωστός είναι η ανακύκλωση.

Όταν ανακυκλώνουμε κάποια προϊόντα ουσιαστικά τα επαναχρησιμοποιούμε. Έτσι μειώνουμε την κατανάλωση προϊόντων ,οπότε τα εργοστάσια δεν δουλεύουν, με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν καυσαέρια και να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον. Μάλιστα έτσι δημιουργηθεί η κλιματική αλλαγή ή μάλλον έτσι έχει χειροτερέψει η κατάστασή της.

Εκτός από την ανακύκλωση υπάρχουν κι άλλοι τρόποι βελτίωσης της κλιματικής αλλαγής οι οποίοι είναι οι εξής:

  • Μειώστε την χρήση του αυτοκινήτου
  • Πάρτε καλύτερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • Αν σκοπεύετε να αγοράσετε κάποιο αυτοκίνητο ή οποιοδήποτε άλλο μέσο που ξοδεύει ενέργεια καλύτερα αγοράστε ένα που να μην καταναλώνει πολύ ενέργεια

Η γη και ο πληθυσμός που φιλοξενεί δεν θα έχουν μεγάλο μέλλον γιατί  η κλιματική αλλαγή δεν θα μας κάνει την χάρη. Η γη δεν πρόκειται να αντέξει άλλο αυτή την συμπεριφορά των ανθρώπων .Για αυτό πρέπει να αφήσουμε τους εγωισμούς και τους πολέμους ,που επίσης είναι αίτια  της κλιματικής αλλαγής , και να κοιτάξουμε να καλυτερέψουμε τον τρόπο ζωή μας  για τώρα αλλά και για το μέλλον μας αλλά και των άλλων γενιών.

Σάββας Μ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης