Χειριστικά Άτομα

Το θέμα «Χειρισμός» αφορά τη σκοτεινή ψυχολογία που κάποιος θα μπορούσε πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσει για να καταφέρει τους δικούς του σκοπούς σε βάρος κάποιου άλλου. Το παρακάτω άρθρο περιέχει πληροφορίες για το πως θα μπορούσε κάποιος να αποφύγει να γίνει θύμα τέτοιων καταστάσεων, διότι όσα περισσότερα ξέρει κανείς, τόσο πιο ασφαλής θα είναι.

Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μερικά άτομα πιστεύουν πως το να εκμεταλλεύονται αυτούς που είναι πιο αδύναμοι θα τους κάνει εκείνους πιο ισχυρούς. Το χειριστικό άτομο, παίζοντας με το μυαλό του άλλου ατόμου, προσπαθεί να το αλλάξει παρά τη θέλησή του. Η σκοτεινή ψυχολογία έχει μεγάλη επίδραση στο άτομο διότι μπορεί να ταυτιστεί με κάποιο παλιό βίωμά του.

Άτομα που έχουν βιώσει κακοποίηση δεν συνηθίζουν να έχουν σχέσεις με άλλα άτομα. Το αποφεύγουν,  αυτός είναι ο τρόπος τους για να προστατευτούν, αλλά αυτό είναι αρνητικό και για τους ίδιους, μιας και στην πραγματικότητα είναι πιο εύκολοι στόχοι.

Με βάση την άποψη αρκετών, η πλειοψηφία των χειριστικών ανθρώπων είναι ήσυχα άτομα, εμπνέουν εμπιστοσύνη.  Ποτέ όμως δεν ξέρουμε αν ο άλλος έχει έρθει στην ζωή μας με καλό σκοπό η με κακό.

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΠΟΛΥΚΡΕΤΗ, Α2

(συνεχίζεται…)