2ο χτύπημα - ανοιξιάτικο!

Πώς να κάνεις τα μικρά εξυπνότερα (ή πώς να κλείσεις το χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους και τους πτωχούς).

Ένα παιδί, το οποίο γεννιέται σε πλούσιο γλωσσικό περιβάλλον, έχει ακούσει , μέχρι την ηλικία των 3 ετών, 30.000.000 (ναι: τριάντα εκατομμύρια!!!) λέξεις περισσότερες από ένα παιδί που μεγαλώνει σε πτωχό γλωσσικά (και όχι μόνο, ....

Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΟΥΑΓΙΕ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τον προηγούμενο  μήνα, στα πλαίσια του προγράμματος «Ηλεκτρονική Σχολική Εφημερίδα» στο οποίο συμμετέχουμε ως τάξη, επισκεφτήκαμε την πανέμορφη Θεσσαλονίκη, όπου και μείναμε για 3 ημέρες. Αρχικά επισκεφτήκαμε την Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Εντυπωσιαστήκαμε τόσο από ….

DSC_0271

Η ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση στις ΗΠΑ.

Η κα Κυριακή Καρδουλάκη, τακτική συνεργάτις της Αρμέ-news, άρτι αφιχθείσα από τις ΗΠΑ, όπου δίδαξε και γνώρισε εκ του σύνεγγυς τον τρόπο λειτουργίας των αμερικανικών πανεπιστημίων, μεταφράζει και παρουσιάζει μέσω του άρθρου ενός Αμερικανού καθηγητή ….

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ!!!

Της Βάσως Καλτσογιάννη, Α”  Λυκείου       Εκεί  που τελειώνει η χερσόνησος του Αίμου , αρχίζει η Ελλάδα. Το σταυροδρόμι των ηπείρων, η « χώρα του φωτός» όπως έχει ονομαστεί. Ο Αιγαίας  αυτοκτονεί και ….

ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΓΩΝΑΣ

Γυναίκα: Όχι μόνο το Ωραίον αλλά και το παντοδύναμο φύλο!

Με αφορμή τον επερχόμενο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, η συντάκτρια της Αρμέ-news Φένια Χατζοπούλου επιμελείται της αναζήτησης για το … άλλο μισό του ουρανού!        Σύμφωνα με έναν ….

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ1

Ανιδιοτελής κοινωνική προσφορά της Εκκλησίας – Συνέντευξη με τον π. Κων/νο Μπαταγκιώνη

Της Γεωργίας Αξούγκα, Α” Λυκείου Ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αρμενίου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Κων/νος Μπαταγκιώνης, υπεύθυνος για τη λειτουργία του Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων «Παναγία  η Αρμενιώτισσα», που λειτουργεί δίπλα στον ομώνυμο ναό, μιλά στους ….

SAM_0254

«Το παιδί να διαλέγει το επάγγελμα που του αρέσει» – Ενημέρωση για Επαγγελματικό Προσανατολισμό από την κα Ευπραξία Βλαχοδήμου, Υπεύθυνη ΣΕΠ

Συνέντευξη στην Ευδοκία Τσιουμπέκα Η κα Ευπραξία Βλαχοδήμου, υπεύθυνη Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο ΚΕΣΥΠ Λάρισας επισκέφτηκε πρόσφατα το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αρμενίου κατόπιν πρόσκλησης της κας Λαγάρα, στα πλαίσια του μαθήματος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Δόθηκε ….

IMG_1367

Επίσκεψη στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας

Της Νικολέτας Κουκουμάνη, Γ” Γυμνασίου      Η Γ’ Γυμνασίου και η Α’ Λυκείου επισκέφτηκε με τη συνοδεία της κυρίας Μαρίας Τασούλα και της κυρίας Ιωάννας Παπαγεωργίου το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ….

μ1

Σάκης Μπουλάς – πολυσύνθετος καλλιτέχνης και αγωνιστής ως το τέλος

Η Φένια Χατζοπούλου της Α” Λυκείου γράφει για τον Σάκη Μπουλά, τον πολυτάλαντο καλλιτέχνη που «έφυγε» πριν από λίγο καιρό. Ο Σάκης Μπουλάς υπήρξε ένας πολύ δημοφιλής ηθοποιός, στιχουργός, ερμηνευτής και παρουσιαστής θεαμάτων. Λίγα λόγια ….