2ο χτύπημα - ανοιξιάτικο!

Πώς να κάνεις τα μικρά εξυπνότερα (ή πώς να κλείσεις το χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους και τους πτωχούς).

Ένα παιδί, το οποίο γεννιέται σε πλούσιο γλωσσικό περιβάλλον, έχει ακούσει , μέχρι την ηλικία των 3 ετών, 30.000.000 (ναι: τριάντα εκατομμύρια!!!) λέξεις περισσότερες από ένα παιδί που μεγαλώνει σε πτωχό γλωσσικά (και όχι μόνο, ....

Κ2

We are back! Επιστροφή στα θρανία…

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών του Γυμνασίου-Λυκείου Αρμενίου και η σχολική μας εφημερίδα Αρμέ-news εύχονται στους παλιούς και τους νέους μαθητές μας μια καινούργια σχολική χρονιά γεμάτη όρεξη για μάθηση και δημιουργία. Καθηγητές και ….

1

100% επιτυχία στις εξετάσεις γλωσσομάθειας για το Λύκειο Αρμενίου!

Άλλη μια θεαματική επιτυχία στον αγώνα της γνώσης σημείωσε το Λύκειο Αρμενίου! Οι μαθήτριες που συμμετείχαν στις εξετάσεις για το Κρατικό Πτυχίο Γλωσσομάθειας διέπρεψαν, καθώς πέτυχαν όλες! Η Γεωργία Αξούγκα, η Λεονόρα Γκιούρρα, η Άννα ….

2

Εντυπωσιακές επιδόσεις των μαθητών του Λυκείου Αρμενίου στις Πανελλαδικές 2014!

Την προηγούμενη Τρίτη ανακοινώθηκαν οι βαθμοί των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2014. Μια πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων μάς επιτρέπει να παρατηρήσουμε ότι οι φετινοί απόφοιτοι του σχολείου μας πέτυχαν ιδιαίτερα αξιοσημείωτες επιδόσεις, ….

30

Σε διεθνές φεστιβάλ αρχαίου δράματος η θεατρική ομάδα Γυμνασίου-Λυκείου Αρμενίου!

Η ταλαντούχος θεατρική ομάδα του σχολείου μας ανοίγει τα φτερά της σε νέα επίπεδα δημιουργίας! Συγκεκριμένα προσκληθήκαμε να συμμετάσχουμε στο Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος «Ολύμπια τα εν Δίω», στο Δίον της Πιερίας, στις 25 ….

548

Εικαστικές δημιουργίες μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Αρμενίου

Εδώ και χρόνια το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αρμενίου διαπρέπει σε κάθε τομέα της Τέχνης! Μεταξύ άλλων και στη ζωγραφική. Έτσι και φέτος οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου ξεχώρισαν με τις εικαστικές δημιουργίες ….

1

Από τα Αλάτσατα στο Αλίτσι – Μικρασιάτες πρόσφυγες στις Κοκκίνες του Κιλελέρ

Της Ασημίνας Ιωάννου, Α” Λυκείου Οι Κοκκίνες είναι ένας μικρός οικισμός δίπλα στο Κιλελέρ. Επί Τουρκοκρατίας ονομαζόταν Αλίτσι, πιθανόν από την τουρκική λέξη allιk που σημαίνει κοκκινωπός. Στον οικισμό εγκαταστάθηκαν μετά το 1922 πρόσφυγες από ….

1

Βράβευση της θεατρικής παράστασης των «Ευμενίδων».

Σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας την Παρασκευή 9 Μαΐου βραβεύτηκαν τα σχολεία που συμμετείχαν στην Εβδομάδα Θεάτρου που συνδιοργάνωσαν η ΠΔΕ Θεσσαλίας και η ΔΔΕ Λάρισας. Ανάμεσά τους – βέβαια! ….

1

Εκπαιδευτική εκδρομή Α” Λυκείου στη σήραγγα των Τεμπών και στο Στόμιο

Της Όλγας Μπαλλά, Α” Λυκείου Η βιωματική μάθηση που προωθεί το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αρμενίου έλαβε σάρκα και οστά με την εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησε η Α’ Λυκειακή Τάξη Αρμενίου την Πέμπτη 7 Μαΐου ….

«Μάγεψαν» οι Ευμενίδες του Λυκείου Αρμενίου στο Αρχαίο θέατρο της Λάρισας!

Μια υπέροχη ανοιξιάτικη βραδιά θεατρικής μυσταγωγίας απόλαυσαν την Πέμπτη 8 Μαΐου στο Μικρό Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας όσοι τυχεροί παρακολούθησαν την καταπληκτική παράσταση που έδωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της θεατρικής ομάδας του Γυμνασίου ….

1

Honda – η πρωτοπόρος της τεχνολογίας των μηχανών

Του Θοδωρή Τσιάντου, Γ” Γυμνασίου Η νέα γενιά έλκεται, ως γνωστόν, ιδιαίτερα τόσο από την τεχνολογία όσο κι από την ταχύτητα. Ο πιο κατάλληλος, λοιπόν, να μας μιλήσει και για τα δύο ο Θοδωρής Τσιάντος. ….