«Ο Φεγγαροσκεπαστής», από Γιώργο, Μίλτο, Ρωμανό

 

ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ο Φεγγαροσκεπαστής  (πατήστε στον τίτλο για να διαβάσετε το βιβλίο)

 ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Έρικ Πιμπάρε

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Αίσωπος

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

Ο Φεγγαροσκεπαστής είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο του Έρικ Πιμπάρε για μικρούς αναγνώστες που θα σας ταξιδέψει στον όμορφο κόσμο των παιδιών και της αγνής ψυχής τους.Το θέμα του είναι το επάγγελμα του φεγγαροσκεπαστή,ο οποίος πρέπει κάθε βράδυ να σκεπάζει το φεγγάρι με ένα πελώριο σεντόνι και έτσι να σχηματίζει τα μισοφέγγαρα, που βοηθάνε τους ανθρώπους να μετράνε το χρόνο.

Μετά από 300 χρόνια ο κύριος Ναπολέων πρέπει να πάρει σύνταξη και τη θέση του σαν φεγγαροσκεπαστής θα την πάρει ο μικρός Τιμολέων. Μόλις αποφοίτησε από την μεγάλη του κόσμου σχολή και είναι πανέτοιμος να πιάσει δουλειά στο φεγγάρι απόψε κιόλας.Δυστυχώς όμως έχασε την καραμέλα που θα τον έκανε ελαφρύ σαν πούπουλο για να φτάσει στο φεγγάρι.Τότε ξεκινάει η περιπέτεια του.

Φαινόταν πως το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο μικρός Τιμολέων για το πώς θα φτάσει το φεγγάρι, ήταν πολύ δύσκολο να λυθεί, παρόλο που όλοι οι φίλοι του, ο καθένας με τη σειρά του είχαν προσπαθήσει να τον βοηθήσουν.

Στο τέλος αποδείχτηκε ότι όταν ενώθηκαν όλοι μαζί, το εμπόδιο ξεπεράστηκε και ο μικρός Τιμολέων μπόρεσε να πάει στο φεγγάρι και να γίνει ο καινούργιος φεγγαροσκεπαστής, προσφέροντας ήσυχες νύχτες σε όλους.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Διαβάζοντας το βιβλίο βλέπουμε ότι τα συναισθήματα εναλλάσσονται.Τη χαρά του Τιμολέων, που θα γίνει φεγγαροσκεπαστής, διαδέχεται η λύπη που έχασε την καραμέλα και η αγωνία για το πώς θα τα καταφέρει να φτάσει στο φεγγάρι.

ΤΙ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το κεντρικό μήνυμα λοιπόν του παραμυθιού είναι πως η υπομονή, η πίστη και η επιμονή στα όνειρα, ακόμη και μετά από αποτυχίες μπορούν να πραγματοποιηθούν. Επίσης η συνεργασία, η φιλία και η αλληλεγγύη δίνουν τη λύση στο πρόβλημα του μικρού Τιμολέων, αφού καταφέρνουν και φτιάχνουν μία ανθρώπινη σκάλα που φτάνει τελικά στο φεγγάρι.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Γιώργος, Μίλτος, Ρωμανός

ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Slide17Διαφάνεια22Slide8