ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΤΕΧΝΗΣ: Keith Allen Haring, από , Βανέσα, Έλενα Γ., Έλλη

ΟΝΟΜΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Κιθ Χαρινγκ

ΘΕΜΑ: Το θέμα του πίνακα του ζωγράφου Κιθ Χέρινγκ είναι η φιλία, η αγάπη, η αποδοχή, που πρέπει να υπάρχει στον κόσμο για να μη νιώθουμε μοναξιά και λύπη… Επίσης πρέπει να αποδεχόμαστε και να αγαπάμε τον άλλον ακριβώς όπως είναι.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Ο πίνακας του Κιθ Χέριγκ παριστάνει παιδάκια που πιάνονται χέρι, χέρι και συμβολίζουν την αγάπη που όλοι πρέπει να έχουν γιατί είμαστε ίσοι. Επίσης δείχνει πως πρέπει να δεχόμαστε τον άλλον όπως είναι και οι άνθρωποι είναι αποδεκτοί στη φιλία. Ο κόσμος μας πρέπει να έχει αγάπη και σεβασμό.

Μηνύματα που μας δίνει ο πίνακας για τα ανθρώπινα δικαιώματα:

Η φιλία είναι απαραίτητη στη ζωή μας γιατί έχουμε όλοι ανάγκη στην επικοινωνία!

Είναι πολύ σημαντικό να αποδεχόμαστε τον άλλον και να τον κάνουμε φίλο όπως είναι, γιατί μόνο αυτό είναι πραγματική φιλία…

Όλοι είναι αποδεκτοί στη φιλία και στην αγάπη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΕΧΝΗΣ

Keith Allen Haring

Ο Κιθ Χαρινγκ  ήταν Αμερικανός καλλιτέχνης και κοινωνικός ακτιβιστής (ειρηνικός αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα),που χρησιμοποίησε για τους αγώνες του ένα ειρηνικό όπλο, τη ζωγραφική. Είναι γνωστός για τα ανθρωπάκια-σύμβολα. Οι εικόνες του έχουν γίνει μια παγκόσμια οπτική γλώσσα. Το έργο του ασχολήθηκε συχνά με πολιτικά και κοινωνικά θέματα. Η ενέργεια και η αισιοδοξία της τέχνης του, με τις τολμηρές γραμμές και τα φωτεινά χρώματα, αρέσουν πολύ στον κόσμο. Η τέχνη του Haring είναι ποπ αρτ και μοιάζει με γκράφιτι. Αν και έχει απλό στυλ δίνει σημαντικά μηνύματα για την αγάπη,τον πόλεμο, τις ανισότητες και τις διακρίσεις.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Βανέσα, Έλενα Γ., Έλλη

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ

Slide6Slide7Slide14