ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΤΕΧΝΗΣ: Keith Allen Haring, από Αριάδνη Δ.,Έλενα Ζ., Νεφέλη

ΟΝΟΜΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ:Κιθ Χάρινγκ

ΤΟ ΘΕΜΑ: Το θέμα του πίνακα του ζωγράφου είναι η διαφορετικότητα, η αποδοχή και η φιλία.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Ο ακτιβιστής Κιθ Χάρινγκ στον πίνακα αυτόν έχει ζωγραφίσει χρωματιστά παιδάκια που είναι αγκαλιασμένα, παίζουν, χορεύουν και  φαίνονται χαρούμενα.

Μηνύματα που μας δίνει ο πίνακας για τα ανθρώπινα δικαιώματα:

Είναι σημαντικό να αποδεχόμαστε τους άλλους ό,τι χρώμα κι αν έχουν, ό,τι γλώσσα  μιλάνε και από όποια χώρα κι αν είναι και να τους σεβόμαστε.

Είμαστε όλοι διαφορετικοί και είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι ίσοι και ότι έχουμε ίσα δικαιώματα.

Αν κάποιος είναι διαφορετικός δε σημαίνει πως είναι κακός. Πρέπει να σεβόμαστε τους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εμάς!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

Ο Κιθ Χαρινγκ (Keith Allen Haring) ήταν Αμερικανός καλλιτέχνης και κοινωνικός ακτιβιστής (ειρηνικός αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα),που χρησιμοποίησε για τους αγώνες του ένα ειρηνικό όπλο, τη ζωγραφική. Είναι γνωστός για τα ανθρωπάκια-σύμβολα. Οι εικόνες του έχουν γίνει μια παγκόσμια οπτική γλώσσα. Το έργο του ασχολήθηκε συχνά με πολιτικά και κοινωνικά θέματα. Η ενέργεια και η αισιοδοξία της τέχνης του, με τις τολμηρές γραμμές και τα φωτεινά χρώματα, αρέσουν πολύ στον κόσμο. Η τέχνη του Haring είναι ποπ αρτ και μοιάζει με γκράφιτι. Αν και έχει απλό στυλ δίνει σημαντικά μηνύματα για την αγάπη,τον πόλεμο, τις ανισότητες και τις διακρίσεις.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Αριάδνη Δ., Έλενα Ζ., Νεφέλη

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ

Slide1Slide20Διαφάνεια21