«Η Αρήτη της ροδιάς» από Βασιλική Κρ., Βίκυ Κ., Κατερίνα

ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Η Αρήτη της ροδιάς (πατήστε στον τίτλο για να διαβάσετε το βιβλίο)

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Κική Δημητριάδου

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Νικόλας Ανδρικόπουλος

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Α.Α. Λιβάνη

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

Το βιβλίο «Η Αρήτη της ροδιάς» μιλάει για έναν βασιλιά που βρήκε ένα κοριτσάκι να κοιμάται κάτω από μια ροδιά στον κήπο του και κοιτώντας το, το αγάπησε. Η εικόνα του παιδιού να κοιμάται τον έκανε με τον καιρό να γίνει καλύτερος άνθρωπος.

Η ιστορία εξελίσσεται στο παλάτι του βασιλιά. Οι ήρωες της ιστορίας είναι ο βασιλιάς, το κοριτσάκι, οι μαγείρισσες, ο υπηρέτης και οι στρατηγοί.                        ι

 Ο γέρος βασιλιάς κάθε απόγευμα έβγαινε για έναν μεγάλο περίπατο στον κήπο του παλατιού και έβλεπε ένα κοριτσάκι να κοιμάται κάτω από μια ροδιά. Του άρεσε τόσο πολύ αυτή η εικόνα, που ξεχνούσε να επιστρέψει στο παλάτι. Γέμιζε την ψυχή του με συναισθήματα και αγάπη. Δεν τον ενδιέφερε τίποτα άλλο. Το έβλεπε στον ύπνο του και όσο περισσότερη αγάπη του έδινε, τόσο πιο χαρούμενο γινόταν το κοριτσάκι. Το χαμόγελο και η ευτυχία του κοριτσιού έμοιαζε με λουλούδια που γέμιζαν τον κήπο του. Και ο χαρακτήρας του βασιλιά άλλαζε προς το καλύτερο. Έγινε καλύτερος άνθρωπος κ φερόταν καλά σε όλους. Μέχρι και τον πόλεμο ακύρωσε για να μην στερήσει από κανένα παιδί την δυνατότητα να μπορέσει να κοιμηθεί κάτω από μία ροδιά.

Επί εννέα μήνες έβλεπε το κοριτσάκι να κοιμάται κάτω από τη ροδιά, μέχρι που μια μέρα το είδε ξυπνητό στα σκαλιά του παλατιού και τον περίμενε για να τον αποχαιρετήσει. Έπρεπε να φύγει πια από το παραμύθι και να πάει στο σπίτι της, να μεγαλώσει και να γίνει ο παππούς της τώρα βασιλιάς. Δεν θα έπρεπε να στεναχωριέται που θα φύγει, γιατί αν το ήθελε πραγματικά, θα έβρισκε ένα άλλο κοριτσάκι στον κήπο του. Ο βασιλιάς άνοιξε τα χέρια του να το αγκαλιάσει και ρώτησε όνομά της. Εκείνη του το ψιθύρισε στο αφτί.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Η αγάπη που νιώθουμε για τους ανθρώπους είναι τόσο δυνατή που μπορεί να σταματήσει έναν πόλεμο και να μας κάνει γενναιόδωρους.

ΤΙ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία μας μαθαίνει ότι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, όπως ο Βασιλιάς όταν γνώρισε το κοριτσάκι.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Βασιλική Κρ., Βίκυ Κ., Κατερίνα

ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Slide9Slide2Slide18