“Ξένοι στο Αιγαίο”, από Αριάδνη Σ., Βίκυ Π., Εύα

ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: “Ξένοι στο Αιγαίο” (πατήστε στον τίτλο για να διαβάσετε το βιβλίο)

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Συρμώ Μιχαήλ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Μυρτώ Δεληβοριά

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Παπαδόπουλος

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

Η συγγραφέας του βιβλίου, μας διηγείται την ιστορία από έναν κάβουρα που βρέθηκε σε ένα ξένο μέρος. Ο κάβουρας ζούσε στον Κόλπο της Γουινέας όμως βρέθηκε τυχαία στο Αιγαίο Πέλαγος. Εκεί δεν τον ήθελαν τα άλλα καβούρια και ψάρια κι έτσι αυτός ήταν στεναχωρημένος. Ώσπου μια μέρα συνάντησε ένα άλλο ψαράκι-μετανάστη και ξεκίνησε να κάνει παρέα μαζί του χωρίς να τον ενδιαφέρει αν ήταν διαφορετικοί. Κατάφεραν και έγιναν φίλοι και ήταν και οι δύο χαρούμενοι.

Η ιστορία παρουσιάζεται στο Αιγαίο Πέλαγος. Ήρωας του βιβλίου είναι ένας κάβουρας, ο Σεκού, που μπλέχτηκε στην δεξαμενή ενός πλοίου και βρέθηκε τυχαία από τον Κόλπο της Γουινέας στο Αιγαίο. Εκεί τον συνάντησαν άλλα καβούρια και ψάρια που όμως δεν τον ήθελαν για παρέα. Τυχαία συνάντησε ένα λυπημένο ψαράκι, τον Χασάν, που ήταν κι αυτό ξένο και μαζί ξεκίνησαν να κάνουν παρέα χωρίς να τους ενδιαφέρει που ήταν ξένοι.

Ο κάβουρας Σεκού όταν βρέθηκε σε μια άλλη θάλασσα κρύφτηκε κάτω από μια πέτρα φοβισμένος. Όταν πείνασε είδε κάτι φύκια και βγήκε να τσιμπολογήσει . Τότε ήρθαν κάτι καβούρια και του είπαν να φύγει γιατί ήταν ξένος. Μετά βρέθηκε στα δίχτυα ενός ψαρά,αλλά τον πέταξε πάλι στην θάλασσα γιατί δεν είχε εμπορική αξία. Τότε γνώρισε τον Χασάν που ήταν και αυτός ξένος, μετανάστης.

Στο τέλος της ιστορίας ο Χασάν και ο Σεκού έγιναν φίλοι. Μιλούσαν, έκαναν βόλτες. Αλλά όλοι τους αντιμετώπιζαν σαν ξένους. Τους ένωναν πολλά πράγματα. Ξεπερνούσαν τις δυσκολίες γιατί είχε ο ένας τον άλλο.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Είναι πολύ δύσκολο να είσαι ξένος, μετανάστης σε μια χώρα. Τα καβούρια δεν συμπεριφέρθηκαν καλά στον Σεκού, ούτε τα ψάρια στον Χασάν. Αυτό με στεναχωρεί και με θυμώνει. Αλλά στο τέλος της ιστορίας ένιωσα χαρά που έγιναν δύο καλοί φίλοι και είχε ο ένας τον άλλο.

ΤΙ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η ιστορία αυτή μας μαθαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε πιο φιλόξενοι με τους ξένους. Επίσης ότι η φιλία είναι σημαντική και αν έχεις έναν καλό φίλο όλα είναι πιο εύκολα.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Αριάδνη Σ., Βίκυ Π., Εύα

ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Slide10Διαφάνεια3Slide21