«Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί» από Θοδωρή, Νικόλα, Λάμπρο

ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί (πατήστε στον τίτλο για να διαβάσετε το βιβλίο)

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Βασιλική Κάργα

 ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

“Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί” διηγείται την ιστορία ενός βιβλίου σε μια δανειστική βιβλιοθήκη που απέφευγε να το διαβάζουν, γιατί φοβόταν μην χαλάσει!!! Έτσι το βιβλίο κρυβόταν βαθιά στο ράφι για να μην το βρουν και για αυτό δεν ήξερε την ίδια του την ιστορία, αλλά ούτε γνώριζε πώς είναι η πραγματική ζωή.

Οι ήρωες της ιστορίας  είναι: το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί, η βιβλιοθηκονόμος, η κυρία Αμαλία και το παιδί με τα πράσινα γυαλιά. Όλα συμβαίνουν μέσα σε μια δανειστική βιβλιοθήκη και στο σπίτι  του παιδιού.

Κάθε φορά που πέρναγε η βιβλιοθηκονόμος για να ξεσκονίσει τα ράφια, το βιβλίο προσπαθούσε να κρυφτεί. Μερικές φορές ευχόταν να έφευγε για μια φορά, αλλά όταν έβλεπε να έρχεται ένα σκισμένο ή μουτζουρωμένο βιβλίο, το μετάνιωνε. Επίσης, ένιωθε άσχημα να βλέπει κυρίες να βάζουν βιβλία μαζί με τρόφιμα, παιδιά να τρώνε παγωτά και να πιάνουν περιοδικά με λερωμένα χέρια και γέροντες να φτερνίζονται πάνω σε χοντρά βιβλία.

Μια μέρα όμως, ήρθε ένα αγόρι και δανείστηκε το βιβλίο. Το έβαλε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου και στη διαδρομή ένιωθε το αεράκι, έβλεπε τα πουλιά, τις πολυκατοικίες και τον ήλιο και αισθανόταν όμορφα, αλλά και άγχος. Μόλις έφτασαν στο κήπο του σπιτιού, το παιδί έβαλε το βιβλίο σε ένα αναλόγιο και άρχισε να παίζει βιολί με τη μουσική που είχε γραμμένη στις σελίδες του. Τότε το βιβλίο μας χάρηκε με την υπέροχη μελωδία του και ένιωσε ευτυχισμένο στο όμορφο περιβάλλον του κήπου με τα χρωματιστά λουλούδια.  Στο τέλος, παρακάλεσε το παιδί να παίξει ξανά, γιατί δεν φοβόταν πια και ήθελε πάντα να το διαβάζει  κάποιος, για να μοιράζεται τη μουσική του.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Όταν διαβάζουμε το βιβλίο,  νιώθουμε τον φόβο του να γνωρίσει τη ζωή. Στο τέλος, όμως, ελευθερώθηκε από τον φόβο, που τον σκλάβωνε τόσο καιρό και έμαθε πως ήταν ένα βιβλίο μιας καταπληκτικής τέχνης που λέγεται μουσική κι έτσι γνώρισε τον εαυτό του. Το βιβλίο μας δημιουργεί  συναισθήματα αγωνίας, χαράς και μας δίνει το  αίσθημα της ελευθερίας.

ΤΙ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία μας μαθαίνει πως όταν ένας άνθρωπος είναι μόνος του, ίσως νιώθει ότι θέλει να δει πώς είναι να είσαι με έναν φίλο, αλλά ο φόβος τον κυβερνά. Μετά από καιρό τον πλησιάζει ένας άλλος άνθρωπος, αρχίζουν να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον και έτσι δημιουργούνται οι ανθρώπινες σχέσεις και αυτό είναι τέλειο!  Στο τέλος το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί διαβάζεται και έτσι γνωρίζει ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Θοδωρής, Νικόλας, Λάμπρος

ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Slide5Slide15Slide14