ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΤΕΧΝΗΣ: Keith Allen Haring, από Αλέξανδρο,Μιχάλη, Σπύρο Γ. , Σωτήρη

ΟΝΟΜΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ:Κιθ Χάρινγκ

ΘΕΜΑ: Το θέμα του έργου τέχνης είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η αειφορία.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:Ο Ακτιβιστής Κιθ Χάρινγκ στον πίνακα αυτό μας δείχνει δύο ανθρωπάκια που είναι χαρούμενα που πέτυχαν τον στόχο τους να προστατέψουν το περιβάλλον .Κρατάνε στα χέρια τους τον πλανήτη μας την γη.

 

Μηνύματα που μας δίνει ο πίνακας για τα ανθρώπινα δικαιώματα:

Δεν μπορείτε να καταστρέφετε τη γη μας γιατί έχω δικαίωμα σε μια καθαρή γη και έναν όμορφο κόσμο χωρίς σκουπίδια και μόλυνση!

Έχουμε δικαίωμα σε έναν καθαρό πλανήτη. Είναι υποχρέωσή μας να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές καθαρό και βιώσιμο

Δεν πετάμε σκουπίδια τα πετάμε στον κάδο γιατί ο πλανήτης μας χαρίζει οξυγόνο.Κι αν τον γεμίζουμε σκουπίδια, ο πλανήτης θα αρρωστήσει.

Ο πλανήτης μας είναι ένας και μοναδικός, δεν μπορούμε να τον καταστρέφουμε, όπως του φερθούμε έτσι θα μας φερθεί και ο ίδιος μετά από χρόνια.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

Keith Allen Haring

Ο Κιθ Χαρινγκ  ήταν Αμερικανός καλλιτέχνης και κοινωνικός ακτιβιστής (ειρηνικός αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα),που χρησιμοποίησε για τους αγώνες του ένα ειρηνικό όπλο, τη ζωγραφική. Είναι γνωστός για τα ανθρωπάκια-σύμβολα. Οι εικόνες του έχουν γίνει μια παγκόσμια οπτική γλώσσα. Το έργο του ασχολήθηκε συχνά με πολιτικά και κοινωνικά θέματα. Η ενέργεια και η αισιοδοξία της τέχνης του, με τις τολμηρές γραμμές και τα φωτεινά χρώματα, αρέσουν πολύ στον κόσμο.

 Η τέχνη του Haring είναι ποπ αρτ και μοιάζει με γκράφιτι. Αν και έχει απλό στυλ δίνει σημαντικά μηνύματα για την αγάπη,τον πολέμο, τις ανισότητες και τις διακρίσεις.

 ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ  ΟΜΑΔΑ: Αλέξανδρος,Μιχάλης, Σπύρος Γ. , Σωτήρης

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ

Slide9Slide3Slide11Slide10