ΜΙα συνέντευξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, από τη Βανέσα

Συνέντευξη της δημοσιογράφου Βανέσας από  την κ. Αλεξάνδρα 

  1. Τι πιστεύετε ότι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι κάποιες ελευθερίες-αξιώσεις που δικαιούται να έχει κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από ποια χώρα είναι. Είναι ίδια και αδιαμφισβήτητα για όλους τους ανθρώπους της γης.

  1. Ποια είναι η γνώμη σας για την προστασία τους;

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πολύ σημαντικά για κάθε άνθρωπο και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να τα σεβόμαστε όλοι και να τα προστατεύουμε με κάθε τρόπο ώστε να μην παραβιάζονται. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί Οργανισμοί που βοηθούν στην προστασία και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς επίσης και πολλοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί και αφορούν στην προστασία τους.

  1. Ποιο δικαίωμα πιστεύετε πως καταπατάται περισσότερο σήμερα;

Πιστεύω ότι δυστυχώς καταπατούνται πολλά ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά αν πρέπει να διαλέξω ένα θα είναι το δικαίωμα στη μόρφωση, γιατί σε πολλές χώρες τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο σχολείο και να μορφωθούν. Και είναι φανερό πως χωρίς μόρφωση δεν θα μάθουν ποτέ ποια είναι όλα τα δικαιώματα που έχουν και πως να τα διεκδικούν.

  1. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιους τρόπους για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Αρχικά, θα πρέπει όλοι οι άνθρωποι να εκπαιδευτούν και να μάθουν ποια είναι τα δικαιώματά τους ώστε να αναγνωρίζουν πότε αυτά καταπατούνται και να αντιδρούν. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί από κάθε κράτος για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τέλος, θα πρέπει όλοι μας να καταγγέλλουμε στις αρμόδιες αρχές κάθε τέτοια παραβίαση που αντιλαμβανόμαστε να συμβαίνει, ακόμη και αν δεν αφορά εμάς προσωπικά.