Πάμε πάρκο;

experience-park-elliniko

του Γιώργου Καραπούλιου

Ήταν 20 Δεκέμβρη του 2021 όταν το Experience Park που βρίσκεται στο Ελληνικό άνοιξε για πρώτη φορά της πύλες του. Για όσους δεν γνωρίζουν το Experience Park είναι ένα αστικό πάρκο, του οποίου η έκταση ξεπερνά τα 70 στρέμματα. Όπως αναφέρουν οι εμπνευστές του, έχει σχεδιαστεί με σκοπό να δημιουργήσει μια πράσινη όαση και να αποτελέσει ένα πρότυπο αειφόρου διαβίωσης κι αναψυχής. Σηματοδοτεί την αρχή μιας ευρύτερης αστικής ανάπλασης στην πόλη του Ελληνικού.  Μέσα στο άγχος και την ανία που επικρατεί σε μια μεγάλη πόλη όπως η Αθήνα, τέτοια μέρη είναι απαραίτητα για τους κατοίκους, ώστε να έχουν  τη δυνατότητα έστω και για λίγο να ξεφεύγουν από τη ρουτίνα τους, να χαλαρώνουν και να ανοίγουν νέους ορίζοντες.

Μέσα στο πάρκο υπάρχουν περίπου 500 νέα δέντρα και 55.000 φυτά. Το πάρκο διαθέτει χώρους για άτομα όλων των ηλικιών.

Το σιντριβάνι: Το σιντριβάνι είναι ο πιο εντυπωσιακός χώρος του Experience Park με τα νερά του που αλλάζουν χρώμα το βράδυ. Ακόμη μέσα στο σιντριβάνι υπάρχει ένας διάδρομος μέσα στον οποίο οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν.

Παιδικό Δάσος: Είναι εμπνευσμένο από την ιστορία της πολιτικής αεροπορίας και έχει σχεδιαστεί ειδικά για ανηλίκους όλων των ηλικιών. Στο παιδικό δάσος τα παιδιά μπορούν να βρουν ξύλινες κατασκευές στις οποίες έχουν τη δυνατότητα να αναρριχηθούν, ενώ υπάρχουν ακόμα κούνιες, τσουλήθρες, μία τροχαλία και πολλές άλλες εκπλήξεις

Υπαίθρια όργανα γυμναστικής: Το πάρκο διαθέτει όργανα γυμναστικής ( μονόζυγο, κρίκους, όργανα για κάμψεις ) για όσους επιθυμούν να τα συνδυάσουν με την επίσκεψή τους  στο Experience Park. Εννοείται πως υπάρχει άπλετος χώρες που προσφέρεται για τρέξιμο, ποδήλατο, γιόγκα και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες.

Κήπος ζεν: Στον κήπο  ζεν υπάρχουν άφθονο πράσινο και δέντρα. Οι πολίτες μπορούν σε αυτό το χώρο να έχουν επαφή με τη φύση.

Food Court: Αν εκεί που κάνεις τη βόλτα σου στο πάρκο πεινάσεις, τότε μην ανησυχήσεις, αφού στο Food Court μπορείς να απολαύσεις νόστιμα  σνακ από πολλές διαφορετικές κουζίνες.

Το πάρκο είναι ανοιχτό για όλους κάθε μέρα τη εβδομάδας από τις 17:00 ως τις 22:00. Βέβαια θα ήταν καλύτερο να είναι ανοιχτό από το πρωί, καθώς υπάρχουν πράγματα σε αυτό που είναι ωραία (και) υπό το φως της μέρας, αλλά μάλλον πρόκειται για κάτι προσωρινό, αφού το πάρκο είναι σχετικά καινούργιο. (αχ γιατί να μην είνοι ανοιχτό και το πρωί για να πάμε σχολικό περίπατο…)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ. Πάμε πάρκο λοιπόν;

(photos via athensvoice)

elliniko-experience-park-playground

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης