Περί κέι έι ενενήντα πέντε, φι φι τι πι και άλλων δαιμονίων

i hate masks

της Βάσιας Δημητροπούλου, εξωτερικής συνεργάτιδας της εφημερίδας

Πριν λίγα χρόνια μπορεί να το σκεφτόμασταν και να γελούσαμε στη σκέψη πως οι μάσκες θα μας έχουν γίνει αυτόματη κίνηση το πρωί φεύγοντας από το σπίτι, μαζί με την τσάντα του σχολείου, τα κλειδιά και το κινητό. Τις βλέπαμε μόνο σε νοσοκομεία, σε κανένα αποκριάτικο πάρτυ ως αξεσουάρ γιατρού ή φυσικά στο Grey’s anatomy. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Η μάσκα έχει ενσωματωθεί στην καθημερινότητά μας τόσο πολύ που δεν μας φαίνεται κάτι διαφορετικό, κάτι το παράξενο. Είναι πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της ρουτίνας μας. Πολλοί βέβαια είναι αυτοί που παραπονιούνται, κατά τη γνώμη μου αδίκως.

Κι αυτό γιατί οι μάσκες όχι μόνο είναι κάτι βασικό για την προστασία της υγείας μας αλλά και απαραίτητο για να τελειοποιήσει ένα σύνολο. Συνδυάζεται εύκολα με τα πάντα και ολοκληρώνει το κάθε look. Είναι αυτό το κάτι που έλειπε εδώ και τόσα χρόνια στην εμφάνιση όλων. Βγαίνει σε πολλά χρώματα, διάφορα υφάσματα και μάρκες. Κανένας δεν χρειάζεται πια να φορτώνει την επιδερμίδα του με make up αφού η μάσκα καλύπτει ατέλειες και σπυράκια στο λεπτό.

Οι μάσκες όμως χρησιμεύουν και σε άλλα πράγματα. Συναντάς κάποιον στον δρόμο που δεν χωνεύεις? Μην ανησυχείς, άμα φοράς μάσκα δεν πρόκειται να σε καταλάβει. Λειτουργεί και ως ένα εξαιρετικό καμουφλάζ για τις άβολες στιγμές. Μήπως έφαγες τζατζίκι το προηγούμενο βράδυ και… εχμ, βρωμάει η ανάσα σου? Οι μάσκες προστασίας σου δίνουν για ακόμη μία φορά τη λύση! Βγες έξω άφοβος και γεμάτος αυτοπεποίθηση γιατί κανένας δεν πρόκειται να μυρίσει το χθεσινό σου γεύμα.

Κι ας μην κρυβόμαστε, ειδικά για τους μαθητές, που μπορούν να μασάνε τσίχλα και να μιλάνε μεταξύ τους χωρίς να τους καταλαβαίνει κανείς, βολεύει απίστευτα! Για αυτό λοιπόν οι μάσκες όχι μόνο δεν είναι κάτι κακό αλλά μπορούν να μας σώσουν σε τόσες άβολες στιγμές και να μας βοηθήσουν σε πολλές περιπτώσεις. Κέι έι φορ έβερ λοιπόν!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης