Ένας διαφορετικός δάσκαλος

monsieur lazhar

Monsieur Lazhar

Γενικά Χαρακτηριστικά:

Κατηγορία: Δραματική με κωμικά στοιχεία

Έτος Παραγωγής: 2011

Χώρα Παραγωγής: Καναδάς

Διάρκεια: 94 λεπτά

Χρώμα: ΕΓΧΡ.

Σκηνοθεσία: Φιλίπ Φαλαρντό

Πρωταγωνιστούν: Μοχάμεντ Φελάγκ, Σοφί Νελίς, Εμίλιεν Νερόν, Ντανιέλ Πρου

Περίληψη της ταινίας:

Μια δασκάλα αυτοκτονεί σε ένα δημοτικό σχολείο του Καναδά και την τάξη της αναλαμβάνει ένας μετανάστης από την Αλγερία. Ο τελευταίος ακολουθεί νέες εκπαιδευτικές μεθόδους, αφυπνίζει την κριτική σκέψη των παιδιών και τα βοηθά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Ο χρόνος που θα περάσουν μαζί ο κύριος Λαζάρ και οι μικροί μαθητές του θα αλλάξει για πάντα όλους. Αναμφίβολα, είναι  μία ¨αιχμηρή¨ ταινία, καθώς ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ θέτει την εαυτό του σε σύγκρουση με την ιδεολογία του γαλλόφωνου σχολείου και της ευρύτερης κοινότητας.

 

Ερμηνείες και σκηνοθεσία:

Η σκηνοθεσία του Φιλίπ Φαλαρντό στηρίζεται στις ερμηνείες, ενώ έχει επιλέξει να διαφοροποιήσει κάποια σημεία από το ομώνυμο θεατρικό έργο. Τον ρόλο του Λαζάρ ερμνηνεύει θεωρώ με επιτυχία ο Μοχάμεντ Φελάγκ, ο οποίος ασχολείται και με τη συγγραφή αλλά και με την ποίηση. Όλα τα παιδιά έχουν καταφέρει να υποδυθούν τους ρόλους τους με πειστικές και τρυφερές ερμηνείες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η ταινία προτάθηκε για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στα 84α Όσκαρ που έγιναν το 2012.

Μουσική της ταινίας:

Προτείνω ανεπιφύλακτα να ακούσετε το βασικό μουσικό κομμάτι που ντύνει την ταινία κατά τη μεγαλύτερη διάρκειά της. Έχει τον τίτλο «Χρυσαλίδα» και το έχει συνθέσει  ο  Martin Léon.

Αν θέλετε να ακούσετε το εξαιρετικό σάουντρακ της ταινίας μπείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=52fLez7FiKI

Αν θέλετε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας ρίξτε μια ματιά εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=CW4j8yC1MUU

 Φωτογραφίες: https://en.wikipedia.org/wiki/Monsieur_Lazhar#/media/File:Monsieur_lazhar.jpg

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης