ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΜΥΘΟΣ;

Από τον μαθητή του Β6 Άγγελο Κομιανό

Τους τελευταίους μήνες ένας πανικός στο διαδίκτυο  θέλει έναν Έλληνα ονόματι Σπύρο Πανόπουλο, να κατασκευάσει το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο, βάζοντας την Ελλάδα στο παιχνίδι των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών του πλανήτη, με πολλούς «haters» να θεωρούν ότι όλο αυτό είναι ένα ψέμα καθώς το αυτοκίνητο δεν έχει παρουσιαστεί σε κάποια έκθεση αυτοκινήτων.

Γνωρίζουμε όμως τον άνθρωπο πίσω από όλο αυτό;

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1997 με εξειδίκευση στην χαρτογράφηση αγωνιστικών αυτοκινήτων και στη συνέχεια ανέπτυξε διαφορά μηχανικά μέρη για την βελτίωση κινητήρων εσωτερικής καύσης. Πέρα από αυτό είναι και οδηγός αγώνων. Μερικά χρόνια πριν μετέτρεψε ένα αυτοκίνητο από 280 ίππους στους 1600 ίππους σπάζοντας κάθε ρεκόρ στους αγώνες ταχύτητας 400 μέτρων σε ευθεία (drag) κάνοντας το, το γρηγορότερο Mitsubishi lancerEvo στον κόσμο.

CAR2

 

Το 2019 αποφάσισε να σχεδιάσει και να δημιουργήσει ένα δικό του «υπέρ-αυτοκίνητο» με το όνομα Chaos.

Παρά τις πολλά υποσχόμενες επιδόσεις του αυτοκινήτου το όχημα θα είναι νόμιμο για οδήγηση στον δρόμο. Η εταιρία «Spyrospanopoulosautomotive» αποτελείται από λιγότερα από 20 Έλληνες, δημιουργώντας «made in greece» τα πάντα.

Το αυτοκίνητο θα πωλείται σε δύο εκδόσεις, μια των 2.000 ίππων που θα κυμαίνεται στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ και μια των 3.000 ίππων που θα ξεπερνάει τα 12 εκατομμύρια ευρώ με την ακριβότερη έκδοση να ξεπερνάει την τελική ταχύτητα των 500 χλμ/ώρα. Το σασί του αυτοκινήτου (ο σκελετός) είναι φτιαγμένο από zylon, ένα υλικό που χρησιμοποιείται στα μονοθέσια της formula 1 και σε κατασκευές της NASA. Το zylon και το carbonfiber κυριαρχούν και έχουν ως αποτέλεσμα το πολύ μικρό βάρος του αμαξώματος. Ο κινητήρας είναι φτιαγμένος εξ ολοκλήρου από ελληνικά χέρια με καινοτομίες που δεν έχουμε δει στη σκηνή του αυτοκινήτου ξανά. Το 2022 περιμένουμε να δούμε το Chaos «εν δράση».

Θα καταφέρει η Ελλάδα να εισχωρήσει τόσο δυναμικά στο χώρο του αυτοκινήτου…;

 

CAR3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης