Γιατί αξίζει να διαβάζουμε βιβλία;

γράφουν οι  μαθήτριες της Β” Γυμνασίου, Χριστιάννα Μήτσιου και Αναστασία Ζλατάνη

  school-kids-reading-for-pleasure-children-sitting-on-multicolor-books-they-are-enjoying-reading_181222010Η μελέτη βιβλίων με ποιοτικό περιεχόμενο ωφελεί τον αναγνώστη από πολλές πλευρές, αφού ένα βιβλίο προσφέρει γνώσεις, βοηθάει στην καλλιέργεια της σκέψης μας και ταυτόχρονα ταξιδεύει τη φαντασία μας σε μέρη που ο κάθε ένας μας κρύβει.

Στις μέρες μας, η γρήγορη εξέλιξη της τεχνολογίας, εκτός από τα πολλά θετικά της, είναι βασική αιτία που αδιαφορούμε για τα βιβλία. Κι αυτό, γιατί όσοι ασχολούνται με τις ηλεκτρονικές συσκευές και το διαδίκτυο, παρακολουθούν παθητικά πλήθος από οπτικά ερεθίσματα, εικόνες που περνούν από μπροστά τους χωρίς να προλαβαίνουν να τις επεξεργαστούν και να τις αξιολογήσουν.

Αντίθετα, το βιβλίο αναπτύσσει τη φαντασία μας και τη μόρφωσή μας, γιατί μας αφήνει ελεύθερους να σκεφτούμε όσα διαβάζουμε και να διαμορφώσουμε εμείς οι ίδιοι στο μυαλό μας εικόνες, όπως και όποτε θέλουμε,ελεύθερα από περιορισμούς. Επίσης, επειδή μπορούμε να κουβαλάμε ένα βιβλίο όπου επιθυμούμε και αφού μπορούμε να διαβάσουμε ξανά και ξανά όποτε μας κάνει κέφι κάποιο απόσπασμά του, μας δίνεται ο χρόνος και πολλές ευκαιρίες να σκεφτούμε όσα περιγράφονται και όσα διηγείται ο συγγραφέας, ώστε καθένας μας έχει τη δυνατότητα να εξηγεί με τον δικό του προσωπικό τρόπο το περιεχόμενο, να μεγαλώνει τον πνευματικό του ορίζοντα, να βλέπει και να καταλαβαίνει τη ζωή μέσα από τα «δικά του μάτια».

Το διάβασμα βιβλίων, λοιπόν, επηρεάζει θετικά τον άνθρωπο από πολλές απόψεις. Μακάρι το κείμενό μας να σας προβλημάτισε, ώστε να αλλάξετε γνώμη σχετικά με το βιβλίο. Και όσο για τους αναγνώστες που ήδη λατρεύουν το διάβασμα, ελπίζουμε ότι απολαύσατε το άρθρο μας!

One comment on “Γιατί αξίζει να διαβάζουμε βιβλία;

  1. Ο/Η Εύα λέει:

    Υπέροχο άρθρο μπράβο κορίτσια !

Σχολιάστε

Top