«Facebook» ή, αλλιώς, η δημοφιλέστερη εφαρμογή στα smartphones!

γράφουν οι μαθήτριες της Β” Γυμνασίου, Μαρία Παπαδήμα και Ευαγγελία Τζουβάρα

Σε μια εποχή κατά την οποία κυριαρχούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το «Facebook» είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή της δεκαετίας για κινητά τηλέφωνα, καθώς την έχουν «κατεβάσει» περισσότεροι από 2,5 δισεκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες παγκοσμίως, στη διάρκεια της περιόδου 2010 – 2019.

facebookΗ κυριαρχία του «Facebook»  είναι εντυπωσιακή, τη στιγμή που ακολουθούν σε δημοφιλία τρία άλλα μέλη της «οικογένειας» του «Facebook», οι εφαρμογές «Messenger», «What’s App Messenger» και «Instagram».

Πρόκειται για μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, που δημιουργήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2004 από τους  Άντριου Μακ Κόλουμ, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Εντουάρντο Σαβερίκ, Ντάστιν Μόσκοβιτς και Κρις Χιουζ. Οι χρήστες του μπορούν να επικοινωνούν με με τις «επαφές» τους, δηλαδή τους διαδικτυακούς «φίλους» και «γνωστούς» τους, μέσω μηνυμάτων και να τους ειδοποιούν, όταν ανανεώνουν τις προσωπικές πληροφορίες τους, όταν «ανεβάζουν» βίντεο και φωτογραφίες, όταν παίζουν παιχνίδια και αποκτούν νέους ιντερνετικούς «φίλους».

Το «Facebook» προσφέρει την ευκαιρία σε εμπόρους και εταιρείες να προωθήσουν τα προϊόντα τους μέσω χορηγούμενων σελίδων, με αποτέλεσμα την  αύξηση των κερδών τους και τη διεύρυνση πελατειακού δυναμικού. Επηρεάζει την κοινωνική ζωή και δραστηριότητα των χρηστών του με ποικίλους τρόπους. Τους επιτρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε επικοινωνία με φίλους και συγγενείς, από την μια ως την άλλη άκρη του κόσμου. Ενώνει ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και απόψεις μέσω ομάδων και σελίδων. Τέλος, το πολιτικό αντίκτυπο αυτής της εφαρμογής είναι σημαντικό, καθώς έχει επηρεάσει σε πολλές περιπτώσεις την παγκόσμια πολιτική σκηνή και έχει συμβάλει ακόμα και στην ανατροπή καθεστώτων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και σε συνδυασμό με την εύκολη πρόσβαση μέσω των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, τα οποία  ανά πάσα στιγμή τα έχουμε  μαζί μας,  το «Facebook» είναι αδιαμφισβήτητα η «πρωταθλήτρια» μεταξύ των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης!

One comment on “«Facebook» ή, αλλιώς, η δημοφιλέστερη εφαρμογή στα smartphones!

Σχολιάστε

Top