Συμμορίες Ανηλίκων

 Γράφουν οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου Γεωργιάδου Λυδία και Κωστογλίδη Ελένη

   Στις μέρες μας,όπως ήδη γνωρίζουμε οι περισσότεροι είτε από τις ειδήσεις είτε από άλλα μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν πολλές ομάδες ανηλίκων που απειλούν και εκφοβίζουν άλλα παιδιά κοντά στην ηλικία τους.

Το τελευταίο διάστημα οι υποθέσεις συμμοριών  ανηλίκων ολοένα και αυξάνονται. Ένας από τους λόγους που οι έφηβοι φτάνουν στο σημείο να δημιουργούν τέτοιου είδους συμμορίες είναι ο θυμός που τους περιβάλλει, αλλά και η επιρροή που δέχονται από τα κοντινά τους άτομα. Ένα άλλο αίτιο είναι και οι οικογενειακές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά. Για παράδειγμα, σε ορισμένες οικογένειες  υπάρχουν γονείς που  έχουν την πεποίθηση πως η σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους πρέπει να βασίζεται στην βία.

Υπάρχουν διάφορων ειδών συμμορίες. Κάποιες δρουν έκτος του σχολικού χώρου Μερικές από αυτές είναι πιο ελαστικές και φτάνουν μόνο μέχρι το σημείο του εκφοβισμού. Αντίθετα, άλλες ομάδες φτάνουν σε πράξεις σε βαθμό κακουργήματος. Για παράδειγμα, ορισμένοι οπαδοί αθλημάτων δημιουργούν ομάδες με κοινό σκοπό να πράξουν επικίνδυνα.  Υπάρχουν όμως και ομάδες παιδιών που δραστηριοποιούνται κυρίως μέσα στο σχολικό τους περιβάλλον.  Οι ομάδες αυτές δημιουργούνται είτε από μαθητές που πιστεύουν πως είναι ανώτεροι από όλους είτε από περιθωριοποιημένα παιδιά που απλώς θέλουν να νιώσουν σημαντικά και να τους αποδεχτούν διάφορες παρέες. Έτσι ,λοιπόν, δημιουργείται μία παρέα εφήβων που συνήθως επιτίθενται σε παιδιά πιο αδύναμα από αυτούς.

Συνοψίζοντας όσα είπαμε παραπάνω, οι συμμορίες των ανηλίκων σήμερα είναι ποικίλες και πολύ επικίνδυνες καθώς, είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολύ σχεδόν όλο τον κόσμο. Σκοπός είναι να βρεθεί μία κοινή λύση είτε από το οικογενειακό είτε από το σχολικό περιβάλλον.

 

 

Σχολιάστε

Top