Η ζωή στα χέρια σου….

Της Δέσποινας Μπαλάτσα

  η ζωή είναι ωραία-λόγια όμορφα-λόγια σοφά-σκέψεις-χάρτινα όνειρα-καραβάκια-βαρκούλες Και έρχεται εκείνη η στιγμή που βλέπουμε για πρώτη φορά το φως, τη στιγμή που γεννιόμαστε. Μας χαρίζεται απλόχερα ένα πλούσιο δώρο, το δώρο της ζωής. Πολλοί πιστεύουν πως αυτό μας το χαρίζει ο θεός, αντίθετα, άλλοι πιστεύουν ότι η ζωή είναι κύκλος μιας  θεωρίας , του Big Ban και ότι ανήκουμε σε αυτήν. Είτε με την μία πλευρά, είτε από την άλλη , η ουσία είναι μία , το θαύμα της ζωής.

    Η ζωή μας είναι ένα παιχνίδι που αποτελείται από παρτίδες και κάθε φορά που παίζουμε, προσπαθούμε να φτάσουμε πιο κοντά στον στόχο μας. Κάθε παίκτης έχει διαφορετική ζωή, άρα και διαφορετικό στόχο. Ο στόχος είναι ο τελικός προορισμός κάθε ανθρώπου. Παίζοντας  το παιχνίδι της ζωής, υπάρχουν φορές που κερδίζουμε και φορές που χάνουμε. Η νίκη σε μία παρτίδα μας βοηθάει να φτάσουμε τον στόχο μας και αν το καταφέρουμε αυτό, γινόμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι για τον εαυτό μας. Όταν όμως, χάνουμε μια παρτίδα, συχνά απογοητευόμαστε , κάτι που δεν πρέπει να γίνεται καθώς αυτό είναι και τα εμπόδια της ζωής. Αντιθέτως, πρέπει να παίρνουμε δύναμη και θάρρος για να τα ξεπεράσουμε. Κάθε παρτίδα μία ευκαιρία , κάθε παιχνίδι μία ζωή.   Το μόνο που πρέπει να θυμόμαστε είναι ο στόχος που θέλουμε να πετύχουμε. Να μην τον ξεχνάμε και να μην τον αλλάζουμε, γιατί τότε χάνουμε το νόημα της ζωής.

   Mην αποθαρρύνεσαι όταν χάσεις την παρτίδα, απλά πήγαινε μερικά βήματα πίσω και  πάρε φόρα για να μπορέσεις να υπερπηδήσεις τα εμπόδια. Γέλα δυνατά, παίξε και ζήσε . Μία φορά σου δίνεται η ευκαιρία, γι” αυτό κράτα γερά το τιμόνι της ζωής και οδήγησε όσο καλύτερα μπορείς. Εσύ είσαι ο καλύτερος οδηγός της ζωής σου, κανένας άλλος.  Το μεγαλύτερο δώρο του θεού  μην το αρνηθείς ΠΟΤΕ , γι” αυτό ΖΗΣΕ. Εσύ είσαι ο ΤΥΧΕΡΟΣ που κατέχεις στα χέρια σου τη ΖΩΗ!!!!

5 comments on “Η ζωή στα χέρια σου….

  1. Ο/Η ΜΟΥΣΚΕΦΤΑΡΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ λέει:

    Πωωω Μπαλάτσα τι έγραψες πάλι; Πολύ ωραίο άρθρο μπράβο σου!

  2. Ο/Η ματινα βελουδη λέει:

    Καποτε διαβασα σ ενα βιβλιο τη φραση Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ κι οσο μεγαλωνω τοσο πιο πολυ συμφωνω…εχετε ονειρα ,εχετε στοχους και παλεψτε αξιοπρεπως και εντιμα να τα πραγματοποιησετε…κι αν δεν τα καταφερετε σε ολες τις περιπτωσεις, η ηττοπαθεια και η απογοητευση δεν ειναι η λυση…παμε παρακατω ,εξαλλου αυτη ειναι και η γοητεια της ζωης.Μπραβο Δεσποινα πολυ ενδιαφερον το αρθρο σου ,καλη ζωη να εχετε ολοι σας!!!

  3. Ο/Η Σπύρος Κιζιρίδης λέει:

    Ενδιαφέρουσα οπτική, μπράβο, Δέσποινα!

  4. Ο/Η ΠΟΥΡΤΣΙΔΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ λέει:

    Η ζωή μας είναι ένα παιχνίδι που αποτελείται από παρτίδες…… Παίζοντας το παιχνίδι της ζωής, υπάρχουν φορές που κερδίζουμε και φορές που χάνουμε……….Κάθε παρτίδα μία ευκαιρία , κάθε παιχνίδι μία ζωή
    ΠΟΛΎ ΩΡΑΙΟ
    Να θυμόμαστε πάντα ότι η χαρά της νίκης θα ήταν μικρότερη αν δεν υπήρχαν και οι ήττες.

  5. Ο/Η Τάσος Ζουπίδης λέει:

    Μπράβο Δέσποινα! Να και η άποψη ενός πολυγραφότατου συναδέλφου των Φυσικών Επιστημών (Βιολόγου) για το ίδιο θέμα, δηλαδή για το πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε γεννηθεί:
    «We are going to die, and that makes us the lucky ones. Most people are never going to die because they are never going to be born. The potential people who could have been here in my place, but who in fact will never see the light of day, outnumber the sand grains of the Sahara desert.» ~ Richard Dawkins

Σχολιάστε

Top