Το συγκρότημα «One Direction»

των Μελπομένης Ματράκα, Αντιγόνης Μπάλιου,  Αργυρώς Μοσχοπούλου

                                                                 «One Direction»: μονόδρομος στη μουσική

Συνεχίζουμε και σε αυτό το τεύχος την παρουσίαση ενός ακόμα μουσικού συγκροτήματος, των «One Direction». Οι «One Direction» είναι αγγλικό-ιρλανδικό «pop boy band» με έδρα το Λονδίνο. Το συγκρότημα αποτελείται από τα εξής μέλη: Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles και Louis Tomlinson. Γνωρίζοντας παγκόσμια επιτυχία χάρη στη δύναμη των social media, οι τρεις τους δίσκοι έσπασαν ρεκόρ πωλήσεων, έφτασαν στην κορυφή των charts στις περισσότερες μεγάλες αγορές και μέσσ αυτών προωθήθηκαν μεγάλες μουσικές επιτυχίες. Ανακηρύχθηκαν  ως «Top new artist» για το 2012, ενώ τον Ιανουάριο του 2014 ανακηρύχθηκαν ως οι καλλιτέχνες που είχαν τη μεγαλύτερη επιτυχία και πούλησαν πιο πολύ κατά τη χρονιά 2014.  Ας γνωρίσουμε το κάθε μέλος του συγκροτήματος ξεχωριστά:

Niall Horan

O Naill Horan, γεννημένος στις 13 Σεπτεμβρίου 1993, είναι από το Μάλινγκαρ της Ιρλανδίας. Έπαιζε κιθάρα από την παιδική του ηλικία. Επίσης είναι μεγάλος φαν της «swing»,  έχοντας ως αγαπημένους καλλιτέχνες, μεταξύ άλλων , τους Φρανκ Σινάτρα και Ντίν Μάρτιν.

Zayn Malik

O Zayn Javad Malik, γεννημένος στις 12 Ιανουαρίου 1993 , προέρχεται από το Μπράντφροντ στην Αγγλία. Ο Μάλικ δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα δύο πρώτα σχολεία του, λόγω  της καταγωγής του, και αφού άλλαξε σχολείο, δήλωσε ότι άρχισε να αποκτά αυτοπεποίθηση.

Louis Tomlinson

Ο Louis William Tomlinson , γεννημένος στις 24 Δεκεμβρίου 1991, προέρχεται από το Ντόνκαστερ, στα νότια της Αγγλίας. Στην πρώτη του audition στο x-factor τραγούδησε το «Hey There Delilah» με το οποίο πήρε 3  ψήφους και πέρασε στο επόμενο στάδιο.

Harry Styles

Ο Harry Styles είναι γεννημένος στις 1 Φεβρουαρίου 1994 και είναι από το Homles Chapel της Αγγλίας. Συμμετείχε στο βρετανικό show «The X-Factor» 2010 με το τραγούδι «isn’t she lovely» του Stevie Wonder. Προχώρησε για πολλούς γύρους, μέχρι που αποκλείστηκε στο Bootcamp. Ωστόσο ο Saimon Koouel πίστεψε ότι ο Harry έπρεπε να βγει στην επιφάνεια, και αυτήν τη φορά με ένα συγκρότημα.

Liam Payne

Ο Liam Payne είναι γεννημένος στις 29 Αυγούστου 1993 και προέρχεται από το Γουλβερχάμπτον στα δυτικά Μίντλαντς της Αγγλίας. Είχε εμφανιστεί ζωντανά ενώπιον κοινού 26.000 ατόμων σε ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Πέρασε για πρώτη φορά από τα δοκιμαστικά του «The X-Factor» το 2008 όπου και κατάφερε να πείσει τους κριτές. Αναφέρει πως ο Justin Timberlake είναι μια από τις μεγαλύτερες επιρροές του.

Η μέχρι τώρα πορεία του συγκροτήματος αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια παρέα νέων ταλαντούχων μουσικών, οι οποίοι έχουν ήδη καταφέρει να κερδίσουν πολλούς fan μεταξύ των εφήβων. Ας ελπίσουμε πως η επιτυχημένη πορεία θα συνεχιστεί προς μια και μόνη κατεύθυνση, όπως είναι και ο τίτλος της μπάντας («One Direction»): σε μουσικές δημιουργίες ακόμη πιο εμπνευσμένες!

 

 

Σχολιάστε

Top