Λίγα λόγια για το διάστημα

                                                   γράφουν οι Κατσαβού Ελένη και Καμπύρη Μαργαρίτα, μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου

    Το διάστημα είναι ένας αχανής χώρος, στον οποίο κινούνται τα ουράνια σώματα. Το διάστημα χαρακτηρίζεται και ως ένα τέλειο κενό. Οι γαλαξίες και τα νεφελώματα αποτελούν μόνο 5% πραγματικής μάζας, αντίθετα το υπόλοιπο 95% αποτελείται από σκοτεινή ύλη και σκοτεινή ενέργεια σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει. Βέβαια, μέχρι σήμερα δεν έχουν παρατηρηθεί αυτά τα φαινόμενα, με αποτέλεσμα η ύπαρξή τους να μην έχει επιβεβαιωθεί .

     Στο διάστημα, όπως ξέρουμε, υπάρχουν εννέα πλανήτες, στον έναν από τους οποίους φιλοξενούμαστε και εμείς. Οι πλανήτες είναι οι εξής: ο Ήλιος , ο Ερμής , η Αφροδίτη, η Γη, ο Άρης, ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας. Εμάς μας φιλοξενεί ο πλανήτης Γη. Ας πούμε, λοιπόν, δύο λόγια και για αυτόν.

    Η Γη είναι ο τρίτος πιο κοντινός πλανήτης στον Ήλιο . Επίσης, είναι ο μόνος πλανήτης που φιλοξενεί ζωή. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια με διάφορες έρευνες που έχουν γίνει βρέθηκαν και άλλοι πλανήτες οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή . Πριν αρκετές μέρες, μάλιστα, οι αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν πλανήτη ο οποίος είναι λίγο μεγαλύτερος σε μέγεθος από τη Γη κι όπου υπάρχει πιθανότητα που μπορεί να φιλοξενηθεί ζωή.

 Αποτέλεσμα εικόνας για διάστημα

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top