Ιαπωνία

japan123

ΒΙΡΓΙΝΊΑ ΠΟΛΥΚΡΕΤΗ & ΜΑΡΙΆΝΝΑ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΊΔΗ -ΣΑΚΊΛ, Α’2

 

Η Ιαπωνία είναι μια χώρα με πλούσιο πολιτισμό και τεχνολογική πρωτοπορία, ενώ η φύση της είναι εξίσου εντυπωσιακή με τα βουνά, τα νησιά και τους κήπους της. Ο πολιτισμός της Ιαπωνίας είναι μια μοναδική μίξη παραδοσιακών αξίων και σύγχρονων επιρροών. Η κουλτούρα της Ιαπωνίας αναδεικνύει την αρμονία και την τέχνη, την θρησκεία και τα έθιμα. Η Ιαπωνική κουζίνα διακρίνεται για την υγιεινή της προσέγγιση και την απλότητα των συστατικών της, με δημοφιλή πιάτα όπως το σούσι και τα σασίμι να ξεχωρίζουν.

japan

Μύθοι της Ιαπωνίας

Kuchisake-onna (Slit-Mouthed Woman).

Ένας από τους πολλούς θρύλους της Ιαπωνίας είναι η γυναίκα με το σκισμένο χείλος ο οποίος δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια 17- 19ου αιώνα.

Ο  θρύλος αυτός έγινε γνωστός το 1970 στην Ιαπωνία, όπου εφημερίδες και άρθρα γράφουν για εκείνη τη γυναίκα, με αποτέλεσμα οι γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους μόνα τους, εφόσον αυτά ήταν τα περισσότερα θύματά της.

Πολλοί την περιγράφουν ως μια πανέμορφη γυναίκα με μακριά μαύρα μαλλιά, απαλό λευκό δέρμα και υπέροχα χαρακτηριστικά, εκτός από το σκισμένο χαμόγελο της. Αυτό, όπως μπορείτε να φανταστείτε, την έκανε να φαίνεται η ‘κακιά’ της υπόθεσης, οπότε της χρεώθηκε ότι επίσης  βάσταγε κάποιο μαχαίρι ή ψαλίδι.

Η μια εκδοχή για τον λόγο του σκισίματος λέει ότι  ήταν υπηρέτρια και σύζυγος ενός Samurai, ο οποίος την τιμώρησε με αυτόν τον τρόπο , διότι επειδή εκείνος έλλειπε αρκετά από το σπίτι αφού ήταν πολεμιστής, εκείνη ένιωθε μοναξιά και γι΄αυτό έβλεπε και άλλους άνδρες. Η άλλη εκδοχή λέει πώς της το έκανε κάποιο άτομο που την ζήλευε αρκετά για την ομορφιά της.

Όταν πέθανε η γυναίκα επέστρεψε πίσω ως πνεύμα η αλλιώς όπως είναι πιο γνωστό , “onryo” , έκρυβε τα χείλη της με ένα μαντήλι και κρατούσε ένα επικίνδυνο αντικείμενο .  Έβγαινε κυρίως το βράδυ και περίμενε να κάνει φάρσα σε κάποιο παιδί η γενικά σε όποιον βρεθεί στον δρόμο της.

Αυτό που έκανε ήταν να ρωτάει τα θύματα της :

«Watashi, kirei?» (είμαι όμορφη?). Και το άτομο έπρεπε να πει ότι σκέφτεται..

  •     Αν απαντούσαν με “όχι”  , εκείνη την στιγμή θα τους σκότωνε με το αντικείμενο που θα κρατούσε στο χέρι της. Επίσης λένε  πως ίσως να μην τους σκότωνε εκείνη την στιγμή αλλά περίμενε μέχρι το φεγγάρι να φέξει για να τους σκοτώσει στον ύπνο τους.
  •     Αν απαντούσαν με “ναι” , τότε θα έδειχνε πώς τα χείλη της είναι κομμένα μέχρι τα αυτιά της με το αίμα να τρέχει και να επαναλαμβάνει την ερώτηση της.

Το άτομο είτε θα απαντήσει με όχι και θα πεθάνει από το αντικείμενο στο χέρι της , είτε θα πει ναι και εκείνη θα αποχωρήσει για να το επισκεφτεί το βράδυ. Το αποτέλεσμα πάντως θα είναι να καταλήξει σαν εκείνη με σκισμένο στόμα μέχρι τα αυτιά και νεκρό. Λένε ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει κανείς είναι να της προσφέρει λεφτά η σκληρές καραμέλες.koyklara

 

 ΣΟΥΣΙ (sushi)

Το σούσι είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό φαγητό που αποτελείται από ρύζι και φρέσκο ψάρι. Η λέξη «σούσι» σημαίνει «ξυλάκι με ρύζι» στα ιαπωνικά. Μπορεί να καταναλωθεί με σταγόνες σόγιας, φρέσκα ψάρια, θαλασσινά, λαχανικά ή κρέας.

Το σούσι είναι ένα πολύ δημοφιλές φαγητό στην Ιαπωνία και σε όλο τον κόσμο. Η παρασκευή του απαιτεί εξειδικευμένη τεχνική και υλικά υψηλής ποιότητας. Οι κύριες παραλλαγές του σούσι είναι η nigiri (όπου ένα κομμάτι του ψαριού βρίσκεται πάνω σε ένα κυκλικό πακέτο ρυζιού) και η maki (όπου το ρύζι και το ψάρι τυλίγονται μαζί σε φύλλο από φύκι).

Από τη δεκαετία του ’80, το σούσι έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και στη Δύση. Σήμερα, πολλά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο προσφέρουν σούσι στο μενού τους, ενώ οι επιλογές υλικών είναι πολύ πιο εκτεταμένες από ό, τι στο παρελθόν, καθώς οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται στις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις των πελατών τους.

SOYSIIIIIIIIIIIIIIIIIII

 

Πηγές:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%B1%CF%80%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1

https://www.seisen.com/student-life/seisen-post/features/~board/seisen-post/post/urban-legend-of-the-slit-mouthed-woman (21.2.2024)

https://www.seisen.com/student-life/seisen-post/features/~board/seisen-post/post/urban-legend-of-the-slit-mouthed-woman (21.2.2024)

https://urbanlegends.fandom.com/wiki/Kuchisake_Onna (21.2.2024)

https://horrorobsessive.com/2024/01/15/kuchisake-onna-exploring-japans-most-notorious-ghostly-legend/(21.2.2024)