Αθλητισμός στην Αλεξάνδρεια

του Κωνσταντίνου Μανίκα, μαθητή της Β” τάξης

    Στην πόλη  μας, την Αλεξάνδρεια, υπάρχουν ποικίλοι τρόποι  άθλησης,  κατάλληλοι για κάθε ηλικία και κάθε γούστο. Ο δήμος, οι μαθητές αλλά και οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά στις αθλητικές δραστηριότητες είτε μέσα από ομάδες είτε ατομικά. Μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, τένις , στίβος , κολύμβηση, καράτε, πάλη είναι μερικές από τις αθλητικές δραστηριότητες που προσφέρονται στην πόλη μας.

    Ο δήμος Αλεξάνδρειας διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις όπου διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες, καθώς και τα αθλήματα του στίβου. Στον ίδιο χώρο στεγάζεται κλειστό γυμναστήριο -το γυμναστήριο Αλκέτα- στο οποίο γίνονται προπονήσεις για μπάσκετ και βόλεϊ. Επίσης, στο Αμφιθέατρο υπάρχει ανοιχτό κολυμβητήριο που λειτουργεί δυστυχώς μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκεί βρίσκονται και γήπεδα τένις και μπάσκετ, καθώς και αθλητικά πάρκα, τα οποία είναι ανοιχτά 24 ώρες . Τα Γυμνάσια της πόλης διαθέτουν κλειστά γυμναστήρια για όλες τις δραστηριότητες των μαθητών. Τέλος, το κενό συμπληρώνεται με γυμναστήρια και γήπεδα 5×5, όπως και με ιδιωτικές σχολές χορού και σχολές διάφορων ειδών πάλης.

   Ο δήμος μας διαθέτει αρκετά καλές αθλητικές υποδομές και με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών η κατάσταση σίγουρα θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον .Άλλωστε ο αθλητισμός είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνουμε τη ζωή μας λιγότερο αγχώδη και ανθυγιεινή.

Σχολιάστε

Top