Η ζωή των νέων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

 Γράφουν οι  Μαντζιουκοπούλου Θεοδώρα,  Μιχαλακάκη Αρετή,  Κουτσογιάννη Ελένη,  Μεσσαλά Ξανθούλα  μαθήτριες της Β” τάξης        

   Ο δικός μας τόπος στον οποίο μεγαλώνουμε και διασκεδάζουμε, είναι η Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Ζώντας ένας νέος στην Αλεξάνδρεια, συναντά πλεονεκτήματα, καθώς επίσης πληθώρα μειονεκτημάτων στον τρόπο διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Είναι γνωστό πως τα σημερινά χρόνια, η νεολαία έχει περισσότερες απαιτήσεις και εντελώς διαφορετικό τρόπο διασκέδασης από ότι τα παλαιότερα χρόνια. Συγκεκριμένα, οι νέοι στην Αλεξάνδρεια  ξοδεύουν τον χρόνο τους χωρίς να κάνουν κάτι δημιουργικό, έχουν μονότονη ζωή και τέλος, δε διαθέτουν επιλογές, ώστε να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά.

   Βεβαίως, είναι ευτυχές γεγονός ότι στην πόλη μας υπάρχουν διάφοροι αθλητικοί και χορευτικοί σύλλογοι, σώμα προσκόπων, κατηχητικό. Θετικό αυτών είναι πως κεντρίζουν το ενδιαφέρον των νέων, καθώς οι τελευταίοι συμμετέχουν σε συλλόγους, στον προσκοπισμό όπου εκεί αποκτούν νέες γνώσεις, μαθαίνουν να συνεργάζονται, καλλιεργούν τα ταλέντα τους και διευρύνουν τον ορίζοντά τους. Όσα προαναφέρθηκαν αποτελούν τα θετικά γνωρίσματα της ζωής των νέων στην Αλεξάνδρεια.

   Πέρα από τα πλεονεκτήματα όμως, είναι απόλυτα λογικό σε μια μικρή πόλη της Ημαθίας να εκφράζονται παράπονα από τους νέους για την καθημερινή και μονότονη ζωή τους στην Αλεξάνδρεια, όπως πολλοί από αυτούς τη χαρακτηρίζουν. Παραπάνω αναφέρθηκε πως τα σημερινά χρόνια η διασκέδαση των νέων έχει αλλάξει κατά πολύ σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια. Αυτό συνέβη λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας που επηρεάζει και συχνά παρασύρει τους νέους. Το πρόβλημα αυτό το συναντάμε και στη μικρή μας πόλη, σε καφετέριες και διάφορα μαγαζιά με ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα οποία με μεγάλη θλίψη πρέπει να πούμε πως είναι πολυσύχναστα και προτιμώνται από τους νέους. Σε καθημερινή βάση, οι καφετέριες είναι γεμάτες από νεαρά κορίτσια και αγόρια με αποτέλεσμα αυτή η «μόδα» να κρατά τους νέους μακριά από πιο δημιουργικές δραστηριότητες. Με αυτόν τον τρόπο, χάνουν οποιαδήποτε επικοινωνία με τους γύρω τους και δε συμμετέχουν σε εκδηλώσεις ή σε αθλητικές, πολιτιστικές ομάδες της πόλης. Αναμφίβολα, αυτό προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις στους νέους και ειδικότερα, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, την ομαλή κοινωνικοποίηση και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που σχετίζονται με την πόλη τους. Συμπεραίνει, λοιπόν, κανείς πως η περιοχή μας δεν προσφέρει πολλά κίνητρα στους νέους, οπότε, δίκαια ίσως, θα χαρακτηρίζαμε τη ζωή μονότονη.

   Η Αλεξάνδρεια είναι μια μικρή κωμόπολη με περιορισμένη προσφορά επιλογών στους νέους.  Ωστόσο, όλοι μαζί οι νέοι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι που θα μας ενεργοποιήσει ομαδικά και ατομικά για να ζούμε αρμονικά χωρίς την εξάρτηση των υπολογιστών και την συντροφιά της καφετέριας. Γιατί … η πραγματική ζωή είναι γύρω μας.

4 comments on “Η ζωή των νέων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

  1. Ο/Η Χαρά Κουτόβα λέει:

    Εξαιρετική προσέγγιση και γόνιμος προβληματισμός. Συγχαρητήρια στα υπέροχα κορίτσια μας με τα όμορφα μυαλά…

  2. Ο/Η Ματινα Βελουδη λέει:

    Ωραιο αρθρο κορίτσια…βεβαια ο τοπος σας εχει το θετικο ότι βρίσκεται κοντα σε μεγαλουπολεις και εχετε ευκολη προσβαση σ αυτές ,αλλα καλο είναι παντα να ενισχυετε την τοπικη αγορα και όχι μονο!!!

  3. Ο/Η Σπύρος Κιζιρίδης λέει:

    Κατατοπιστικό κείμενο για την πραγματικότητα της πόλης! Συγχαρητήρια στη συντακτική ομάδα!

  4. Ο/Η Πουρτσίδου Ευδοκία λέει:

    Μπράβο παιδιά έχω την αίσθηση βέβαια ότι το κινητό, ο υπολογιστής και η έξοδος στα καφέ είναι η συνήθης καθημερινότητα όλων, όπου και αν κατοικούν …αλλά χαίρομαι που δεν το δέχεστε άκριτα. Στο χέρι μας είναι να το αλλάξουμε

Σχολιάστε

Top