ΑΛΜΥΡΗ ΚΡΕΠΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ – «ΒΡΩΜΟΚΡΕΠΑ»
ΥΛΙΚΑ:
- 1 αυγό & 1 ασπράδι
- 2 κ.σ. βρώμη περασμένη από το μούλτι
- 1 κ.σ. γιαούρτι
- Αλάτι-πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ:
- 1 κ. γλ. Γιαούρτι
- ½ κ. γλ. Μουστάρδα
- 2 φέτες γαλοπούλα βραστή
Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε ελάχιστο λάδι…
Χτυπάμε με το σύρμα όλα τα υλικά για την κρέπα και ψήνουμε στο τηγάνι μας μοιράζοντας το μείγμα στα δύο (να βγουν 2 κρέπες) ψήνοντας 1 λεπτό από την μία μεριά και 1 από την άλλη. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μουστάρδα και το απλώνουμε πάνω στην 1 κρέπα.
Βάζουμε πάνω τις φέτες της γαλοπούλας και σκεπάζουμε με την άλλη κρέπα.
Ρολάρουμε απαλά και έτοιμη!!!
Ένα υπέροχο και πλούσιο πιάτο που μπορούμε να το απολαύουμε για πρωινό ή κύριο γεύμα μαζί με μία σαλάτα!!!
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΗ ΑΓΑΥΗΣ
Υλικά:
( 1 αυγο+2 κ.σ. βρωμη+1 κ.σ. γιαούρτι)
Χτυπάμε καλά με το σύρμα και ψήνουμε στο τεφαλ με ελάχιστο λάδι και από πάνω σιρόπι αγαύης και κανέλα.
ΚΡΕΜΑ ΒΡΩΜΗΣ:
Υλικά:
1 ποτήρι νερό ή γάλα ελαφρύ
1 κούπα νερό (για 1ηφαση) ή γάλα ελαφρύ (για 2ηφαση)
2 γεμάτες κ.σ. πίτουρο ή νιφάδες βρώμης
Στεβια (όσο γλυκό το θέλουμε)
Λίγη υγρή βανίλια ή κάψουλα βανίλιας ελάχιστη γιατί πικρίζει
Ή αν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε Μαστίχα Χίου
Προαιρετικά για 2ηφαση (σταφίδες, σουσάμι, ξηροί καρποί)
Κανέλα για πασπάλισμα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό ή το γάλα να βράσει, μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την βρώμη, την στέβια και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Σερβίρουμε σε μπολάκια και απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο με μπόλικη κανέλα!!!
Γιάννης Σ. ΣΤ2