Μελομακάρονα

Κάθε χρόνο μπαίνουμε στην κουζίνα και μαζί με τον αδελφό μου και κάνουμε το σπίτι να μυρίζει πορτοκάλι και κανέλα. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

Μείγμα 1
• 400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
• 400 γρ. σπορέλαιο
• 180 γρ. ελαιόλαδο
• 50 γρ. ζάχαρη άχνη
• 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
• 2-3 κ.γ. κανέλα
• 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
• 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
• ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια

Μείγμα 2
• 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
• 200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

Για το σερβίρισμα
• μέλι
• καρύδια

 

Μελομακάρονα_2Παρασκευή:
Για το σιρόπι
• Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός απο το μέλι, να βράσουν.Σημειώστε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε το σιρόπι 3-4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονά μας από τον φούρνο.Μόλις το σιρόπι πάρει μία βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Για τα μελομακάρονα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
• Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα καλό σύρμα.
• Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του μείγματος 2.
• Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά συστατικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα.
• Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 30 γρ. το κάθε ένα) και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
• Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.

 

Καλή επιτυχία!!!!

Πηγή: https://akispetretzikis.com/el/

 

Μάριος Κ.  ΣΤ2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης