Australian Open Tennis

Εικόνα από Tennishead

Το Australian Open είναι ένα από τα τέσσερα μεγάλα τουρνουά τένις. Το τουρνουά διεξάγεται στην Αυστραλία κάθε χειμώνα στις 18 Ιανουαρίου, αλλά το 2021 λόγω κορονοϊού θα γίνει 2 εβδομάδες μετά.

Το τουρνουά ονομαζόταν αρχικά πρωτάθλημα Αυστραλασίας (Australasian Championships) και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Αυστραλιανό Πρωτάθλημα (Australian Championships), το 1927 και τελικά Αυστραλιανό Όπεν (Australian Open) το 1969.Το Australian Open έχει σημαντικές διαφορές από τα άλλα μεγάλα τουρνουά. Το Australian Open παίζεται σε σκληρή επιφάνεια όπως το UsOpenενώ το Wimbledon παίζεται σε επιφάνεια με γρασίδι και το Roland Garros  σε χωμάτινη επιφάνεια.

Το 2020 νικήτρια του Australian Open στο γυναικείο τένις ήταν η Sofia Kenin που είναι 22 χρονών,νούμερο 4 στον κόσμο και κάτοχος ενός μεγάλου τουρνουά (grandslam).

Νικητής του αντρικού τένις ήταν ο Novak Djockovic που είναι 33 χρονών,νούμερο 1 στον κόσμο και κάτοχος 17 μεγάλων τουρνουά. Το Australian Open θεωρείται το καλύτερο τουρνουά του Novak Djockovic επειδή το έχει κατακτήσει οκτώ φορές.

Το Australian Open είναι ένα πολύ δημοφιλές τουρνουά. Σας προτείνω να το δείτε επειδή το γήπεδο είναι σκληρό με αποτέλεσμα η μπάλα να πηγαίνει πιο γρήγορα και το παιχνίδι να γίνεται πιο θεαματικό. 

 

Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%85%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C_%CE%8C%CF%80%CE%B5%CE%BD

 

Αποστολία Σ.  ΣΤ2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης