Πώς να κάνεις αυτά τα Χριστούγεννα να μοιάζουν με τα συνηθισμένα

Εικόνα από wallpapers-images.ru

Τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα μοιάζουν καθόλου με αυτά που έχουμε συνηθίσει.  Δεν θα υπάρχουν οικογενειακά τραπέζια με όλους τους συγγενείς καθισμένους στο μεγάλο τραπέζι της τραπεζαρίας, δεν θα βγούμε βόλτες με φίλους στα όμορφα χωριουδάκια του Άη-Βασίλη, ούτε θα πάμε κάπου άλλου για τις γιορτές. Πρέπει όμως να διατηρήσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων αναμένω στις καρδιές μας.

 

  1. Μπορείτε να συνομιλείτε μέσο Skype με συγγενείς και φίλους.
  2. Στολίστε το σπίτι περισσότερο από τις άλλες φόρες.
  3.  Κάντε δώρα και κάρτες σε γνωστούς που παλιά δεν κάνατε.
  4. Φτιάξτε ένα Χριστουγεννιάτικο τραπέζι όπως τα γαλλικά ( με ορεκτικό, πρώτο πιάτο, κυρίως κλπ) και φροντίστε να είναι όλα τα φαγητά χειροποίητα ώστε να απολαύσετε κάτι από τους εαυτούς σας.
  5. Ασχοληθείτε με κατασκευές, συνταγές και παιχνίδια με φίλους ( διαδικτυακά ) όχι ηλεκτρονικά παιχνίδια στον  υπολογιστή!
  6.  Διαβάστε πολλά βιβλία για τα Χριστούγεννα  ( ιδίως πριν κοιμηθείτε, βοηθάει στο να μην βλέπετε εφιάλτες )
  7. Ακούστε πολλά τραγούδια ( ιδίως Χριστουγεννιάτικα ) για να σας ανεβεί η διάθεση.
  8. Ταχτοποιήστε ακατάστατα μέρη του σπιτιού όπως θα κάνατε αν έρχονταν καλεσμένοι.
  9. Φοράτε ρούχα μέσα στο σπίτι ώστε να νιώθετε ότι είναι κανονικά Χριστούγεννα.

 

 

Ελπίζω αυτοί οι τρόποι που προτείνω να μην είναι υπερβολικά δύσκολοι  και να καταφέρουν να διατηρήσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων ώστε να μείνουμε ευτυχισμένοι σε τέτοιους δύσκολους καιρούς!

 

Ινές Β.   ΣΤ2

2 Σχόλια

  1. Το άρθρο ήταν πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο. Οι συμβουλές που νομίζω πως θα μου φανούν πιο χρήσιμες είναι η μουσική και η τακτοποίηση στα ακατάστατα μέρη του σπιτιού. Νομίζω πως αν τα συνδυάσεις και τα δύο μαζί η τακτοποίηση θα γίνει πιο διασκεδαστική.

Υποβολή απάντησης