Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων

Εικόνα από Πολύ γέλιο

Φώτα παντού, στολισμένες βιτρίνες, άνθρωποι να τρέχουν σαν τρελοί για να προλάβουν να κάνουν όλα τα γιορτινά ψώνια, από παντού να ακούγεται:«Τι να τους πάρω φέτος, αφού όλα τα έχουνε! Ωχ αυτές οι γιορτές!», η μαμά κλεισμένη στη κουζίνα να μαγειρεύει και να μονολογεί: «Θα φτάσει το φαγητό ή να ψωνίσω κάτι ακόμα;», ρεβεγιόν, τραπέζια και πολύ, μα πολύ φαγητό.

Και φέτος; Τι θα γίνει φέτος;

Ήρθε ένας ιός και μας άλλαξε τις συνήθειες των γιορτών. Οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας γκρινιάζουν πως δε θα είναι γιορτές αυτές φέτος και αισθάνονται δυστυχισμένοι.

Για τα μικρά παιδιά τα Χριστούγεννα είναι η γέννηση του Χριστού, αλλά πιο πολύ είναι οι διακοπές από το σχολείο, ο Άγιος Βασίλης, τα στολίδια του δέντρου και κυρίως τα πακέτα με τα δώρα κάτω από το δέντρο.

Δεν ξέρω σε ποια ηλικία αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων που δεν έχει καμία σχέση με πλούσια τραπέζια, φώτα λαμπερά, τρέξιμο σε μεγάλα μαγαζιά, δώρα – πολλά δώρα, τα περισσότερα άχρηστα, άγχος να τα προλάβουμε όλα, κούραση. Έχει όμως σχέση με την αγάπη, τη ταπεινότητα, το ενδιαφέρον για τους άλλους.Αυτό που μας δίδαξε ο Χριστός, που ενώ είναι ο βασιλιάς όλου του κόσμου, γεννήθηκε μέσα σε μια φτωχή φάτνη με συντροφιά τα άκακα ζώα και τους φτωχούς βοσκούς.

Τα Χριστούγεννα είναι ο ερχομός του Χριστού στη γη. Ο Χριστός είναι αγάπη. Άρα Χριστούγεννα είναι ο ερχομός της αγάπης. Έτσι λοιπόν, άσε στην άκρη τα δώρα των Χριστουγέννων που περιμένεις και γίνε εσύ ο ίδιος ένα κινούμενο δώρο για τους άλλους, προσφέροντας αγάπη σε όλους.

Εάν καταλάβουμε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, τότε όλα αυτά που κάνουμε κάθε χρονιά, ο στολισμός, τα ψώνια, τα δώρα, τα τραπέζια θα μπορέσουμε να τα βιώσουμε με έναν πιο όμορφο τρόπο. Όμως και αν δεν μπορούμε να τα ζήσουμε, όπως φέτος τα Χριστούγεννα, θα το δούμε σαν μία καλή ευκαιρία για να γιορτάσουμε διαφορετικά.Και που ξέρεις; Μπορεί να είναι καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές.

 

Μαρία Κ.     ΣΤ1

 

1 Σχόλιο

  1. Μπράβο Μαρία. Αυτή η ιστορία μου άρεσε πάρα πολύ, στ” αλήθεια αυτό είναι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Αυτή η ιστορία είναι αληθινή και έχεις δίκιο μπορεί αυτά τα Χριστούγεννα ίσως είναι καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές.

Υποβολή απάντησης