Χιονούλες με τρία υλικά

Εικόνα από Γαστρονόμο

Υλικά

  • 1 κουτί 400 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα (ή ζαχαρούχο βρασμένο dulce de leche)
  • 450 γραμμ. ινδική καρύδα
  • 2 βανίλιες

Για την επικάλυψη

  • 100 γραμμ. ινδική καρύδα

Εκτέλεση 

  1. Για τις χιονούλες με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα, αδειάζουμε πρώτα το ζαχαρούχο σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. Λίγη λίγη προσθέτουμε την ινδική καρύδα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να την πάρει όλη το μείγμα και να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται.
  2. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε με στρογγυλό σχήμα σαν τρουφάκια. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  3. Αφού τις πλάσουμε και τις ντύσουμε με ινδοκάρυδο, τις αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν για λίγο. Σερβίρουμε τις χιονούλες σαν τρουφάκια.
  4. Εναλλακτικά ψήνουμε τις χιονούλες για λίγα λεπτά να ροδίσουν ελαφρά. Θα γίνουν χρυσό χρώμα με πιο πολύ άρωμα και με υφή μπισκότου.
  5. Αραδιάζουμε τα γλυκά σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε τις χιονούλες σε προθερμανσμένο φούρνο στους 170οC, στον αέρα, για περίπου 15΄ ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις τα βγάλουμε καυτά από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα. Ρίχνουμε μπόλικο ινδοκάρυδο και κουνάμε το ταψί να κυλιστούν και να καλυφθούν ολόγυρα.

Μην τα παραψήσετε, γιατί όταν κρυώσουν σκληραίνουν πολύ.

Οι χιονούλες με τρία υλικά  είναι ένα πολύ ωραίο  γλυκό, εύκολο και οικονομικό. Είναι νόστιμο και αγαπητό στους περισσότερους. Ονομάστηκε  έτσι γιατί βάζεις πάνω κατάλευκα τρουφάκια που μοιάζουν σαν χιόνι.

Πηγή:Argiro.gr

 

Ίλια Φ. ΣΤ1

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης