«Μια νύχτα στο Παλέρμο, αλλά ψηφιακά»

Έχετε παίξει ποτέ το παιχνίδι  «μια νύχτα στο Παλέρμο»;

Μια παρέα τουλάχιστον τριών παιχτών και πάνω, κάθονται αντικριστά,  προσπαθώντας να επιβιώσουν από το βλέμμα του «δολοφόνου», ο οποίος έχει οριστεί τυχαία και σκοπός του είναι να βγάλει από το παιχνίδι όσους περισσότερους παίχτες μπορεί χωρίς να γίνει αντιληπτός!

Το παραπάνω, ομολογουμένως , πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι, έχει μεταλλαχθεί σε ψηφιακή μορφή και ακούει στο όνομα «Among Us».

Το Among Us που από πολλούς χαρακτηρίζεται «κόλλημα», αποτελεί το πιο δημοφιλές  multiplayer παιχνίδι του 2020 και κάνει θραύση στις νεαρές ηλικίες και όχι μόνο.

Οι παίχτες μεταφέρονται σε ένα διαστημόπλοιο και χωρίζονται σε κανονικό πλήρωμα και στον «δολοφόνο» που μπορεί να είναι παραπάνω από ένας, ανάλογα με τον αριθμό των παιχτών (μέχρι 10 παίχτες). Το Διαστημόπλοιο αποτελεί την αρένα που εξελίσσεται η όλη δράση.  Στόχος  του πληρώματος είναι να ολοκληρώσει διάφορες αποστολές  παραμένοντας ζωντανός,  ενώ ταυτόχρονα ο impostor (απατεώνας),  πρέπει να σκοτώσει τα μέλη του πληρώματος  χωρίς να γίνει αντιληπτός.  Οι υπόλοιποι παίχτες, έχουν την δυνατότητα να καλέσουν σε συμβούλιο τους συμπαίκτες τους υπερασπίζοντας τον εαυτό τους και ξεσκεπάζοντας τον δολοφόνο, με ψηφοφορία.  Εάν τον ανακαλύψουν ο impostor αποβάλλεται από το διαστημόπλοιο.

Το Among Us είναι διαθέσιμο για εγκατάσταση σε όλες τις κινητές συσκευές μέσω App store και Google play, καθώς και για υπολογιστές.

 

Το προηγούμενο Σάββατο είχα την ευκαιρία να παίξω με την οικογένεια μου για αρκετή ώρα και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι πρόκειται για ένα άκρως διασκεδαστικό, αλλά και ταυτόχρονα εθιστικό  παιχνίδι! Για όσους  λοιπόν, δεν θέλουν να αγωνιστούν εναντίων αγνώστων, μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους με φίλους  ή με την οικογένεια τους. Σε αντίθεση με άλλα games, το Among us συνδέει παρέες με το γέλιο, τους καυγάδες και τα στοιχεία της προσωπικότητας του κάθε ατόμου. Δεν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερες ικανότητες , μόνο να είσαι καλός ηθοποιός!

Καλή διασκέδαση!

 

Παναγιώτης Μ.  ΣΤ1

2 Σχόλια

  1. Έχω παίξει και among us και μια νύχτα στο Παλέρμο, και μου άρεσαν και τα δύο πάρα πολύ. Πιστεύω όμως ότι έχει περισσότερη πλάκα το among us στο οποίο μπορείς να παίξεις και από απόσταση και χωρίς να θέλει αναγκαστικά και κάποιος φίλος σου.

Υποβολή απάντησης