Για τη ζύμη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά για να αφρατέψει.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο.
Βάζουμε το τζίντζερ, το γαρίφαλο, την κανέλα, το μέλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα και τα προσθέτουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
Αδειάζουμε τη ζύμη και γεμίζουμε την ειδική φόρμα σιλικόνης και πιέζουμε με τα χέρια μας για να δώσουμε το αντίστοιχο σχήμα της φόρμας. Αν δεν έχουμε ειδική φόρμα χρησιμοποιούμε ένα χαρτόνι όπου το έχουμε κόψει σε όλα τα μέλη του σπιτιού και με βάση αυτό, κόβουμε την ζύμη(Στον τρόπο με το χαρτόνι, προσέχουμε οι τοίχοι του σπιτιού να είναι αρκετά τετραγωνισμένοι, ώστε να μπορούν να σταθούν).
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 170ο C στον αέρα.
Τέλος, αφαιρούμε το σπιτάκι από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει.
Για το royal icing
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα.
Μόλις αρχίσει να δένει το μείγμα προσθέτουμε σε δόσεις τον χυμό λεμονιού.
Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Συνθέτουμε το σπίτι ενώνοντας τις άκρες του με το royal icing.
Σερβίρουμε με τα ζαχαρωτά και την άχνη με τη βρώσιμη χρυσόσκονη.
Συστατικά
Για τη ζύμη
225 γρ. βούτυρο, 200 γρ. ζάχαρη καστανή
2 αβγά, μεσαία, 2 κ.σ. τζίντζερ
2 κ.σ. κανέλα1 κ.σ. γαρίφαλο
300 γρ. μέλι, 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 1 κ.γ. σόδα μαγειρική,Αλάτι, πιπέρι
Για το royal icing
2 ασπράδια, από μεσαία αβγά, 480 γρ. ζάχαρη άχνη, 35 γρ. χυμό λεμονιού
Για το σερβίρισμα: Ζαχαρωτά, βρώσιμη χρυσόσκονη, ζάχαρη άχνη
Σημείωση: Για πιο αναλυτική υπόδειξη μπορείτε να δείτε και το βίντεο του Άκη Πετρετζίκη στο YouTube
Πηγές: https://akispetretzikis.com/el/categories/mpiskota/eykolo-gingerbread-house
Ελευθερία Ζ. ΣΤ1
Πάρα πολύ ωραίο φαίνεται! Λίγο δύσκολο να τοποθετήσεις όλα τα κομμάτια χωρίς να ξεκολλήσουν το ένα από το άλλο. Αλλά παρόλα αυτά φαίνεται πολύ λαχταριστό, με έκανες να το θέλω να το δοκιμάσω!
Ελευθερία πολύ καλή η ιδέα σου για τη συνταγή. Με έκανες να θέλω να το φτιάξω οπωσδήποτε και θα περάσω ένα υπέροχο και δημιουργικό απόγευμα μέσα στις γιορτές.