Υγιεινά «cinamon rolls»

Εικόνα από LauraintheKitchen

Αυτή η συνταγή είναι σίγουρα καταπληκτική και μοσχομυριστή .Περιέχει αντί για βούτυρο ελαιόλαδο και θα έχετε λιγότερες τύψεις αφού περιέχει πολύ λιγότερες θερμίδες !

Για να φτιάξετε σπιτικά cinamonrolls θα χρειαστείτε…

 

Για τη ζύμη…

250 γρ. γάλα
9 γρ.ξηρή μαγιά
120 γρ.ζάχαρη καστανή
100γρ.ελαιόλαδο
2 αβγά
1 πρέζα αλάτι
700γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για τη γέμιση…

100γρ.ελεόλαδο

150γρ.καστανήζάχαρη (μαλακή)

20γρ. κανέλα

Εκτέλεση

  • ·Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ώστε να διαλυθεί η μαγιά μέσα στο γάλα.
  • ·Προσθέτουμε τη ζάχαρη, 80 γρ. από το ελαιόλαδο , τα αβγά, το αλάτι και το αλεύρι.
  • ·Χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου.
  • ·Ρίχνουμε σε λαδωμένο μπολ βάζουμε μέσα τη ζύμη μας.
  • ·Καλύπτουμε με μεμβράνη και περιμένουμε τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη.
  • ·Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε μία ίσια επιφάνεια και ξεκινάμε να την ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη. Προσπαθούμε να της δώσουμε ένα σχήμα ορθογώνιο, με το πάχος της ζύμης γύρω στο μισό εκατοστό και διάσταση περίπου 50×80 εκ.
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το ελαιόλαδο , τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και χτυπάμε με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
  • ·Αφαιρούμε από τον κάδο και την προσθέτουμε στο κέντρο της ζύμης.
  • ·Απλώνουμε τη γέμιση με τη βοήθεια ενός κουταλιού σε όλη την επιφάνεια της ζύμης, εκτός από τις άκρες.
  • ·Τυλίγουμε τη ζύμη μας, διπλώνοντας τη μεγάλη πλευρά, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ρολό και κόβουμε με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού σε 12 ίσια κομμάτια.
  • ·Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψί. με λαδόκολλα, βάζοντάς τα το ένα δίπλα στο άλλο.
  • · Καλύπτουμε με μία πετσέτα και περιμένουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
  • · Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • ·Αφού φουσκώσουν αλείφουμε τα ζυμαράκια μας με τα υπόλοιπα 20 γρ. από ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

(προαιρετικά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με γλυκιές σάλτσες)

 

Ισμήνη Κ.  ΣΤ1

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης