Αγγλικό Μπουλντόγκ – Μία αγαπημένη ράτσα

Εικόνα από DogsPlanet.com

Τα Αγγλικά Μπουλντόγκ είναι μία ράτσα που δεν χρειάζεται πολλή άσκηση. Μισή ώρα βόλτας την ημέρα είναι αρκετή και δεν πρέπει να ασκούνται λιγότερο ή περισσότερο επειδή μπορεί να τους προκαλέσει προβλήματα στην υγεία. Είναι από τα σκυλιά που η γνάθος τους και το πρόσωπό τους γενικά είναι στραμμένο προς τα πίσω. Αυτό κάνει τα μπουλντόγκ να έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Είναι εύκολο για αυτά να κολλήσουν κάποιο κρύωμα και είναι ευαίσθητα στην πολλή ζέστη και στο πολύ κρύο. Χρειάζονται συχνές επισκέψεις σε γιατρούς για να είστε σίγουροι πως είναι καλά.

Κατά την γνώμη πολλών τα Αγγλικά Μπουλντόγκ είναι η πιο τεμπέλικη ράτσα από όλες και γι’ αυτό δεν έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα με το να μένουν μόνα του επειδή κοιμούνται. Τα Μπουλντόγκ επίσης αγαπούν πολύ το φαγητό και πρέπει να έχουν υγιεινή διατροφή.

Αγαπούν πάρα πολύ το παιχνίδι, τα παιδιά και δεν έχουν προβλήματα με άλλα μεγαλύτερα ή μικρότερα ζώα. Παρόλο που είναι έτσι από την φύση τους όπως κάθε άλλη ράτσα σκύλου, χρειάζονται καλή εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση.

Εικόνα από ThePaws

Εικόνα από ThePaws

Τελική άποψη: Τα Αγγλικά Μπουλντόγκ είναι κατάλληλα για οικογένεια ή για κάποιον που δεν έχει πολύ χρόνο για να ασχοληθεί με ένα σκυλί. Εφόσον προσέχεις το φαγητό, την άσκηση, την θερμοκρασία στον χώρο που βρίσκεται ο σκύλος και μπορείς να τον πηγαίνεις συχνά στον γιατρό είναι μία πολύ καλή επιλογή σκύλου γιατί δεν χρειάζεται πολλή γυμναστική και θα σε αγαπάει πάρα πολύ.

 

Παναγιώτης Π.  ΣΤ2

1 Σχόλιο

  1. Πάντα ήθελα να αποκτήσω σκυλί αλλά δεν είχα χρόνο. Η μαμά μου μου λέει ότι αν το χειρίζομαι εγώ θα πάρω στα 13 και μάλλον θα διαλέξω αυτό επειδή δεν έχω πολύ χρόνο για φροντίδα αλλά λατρεύω το να χαϊδεύω τα σκυλιά.

Υποβολή απάντησης