Χριστούγεννα στο Βερολίνο: Βόλτες γεμάτες… μελωδίες και γεύσεις!

Περισσότερες από πενήντα υπολογίζονται οι χριστουγεννιάτικες αγορές στην πρωτεύουσα της Γερμανίας!

Ξύλινα σπιτάκια με καλούδια και χριστουγεννιάτικα στολίδια, αναμνηστικά και χειροποίητες κατασκευές, πάγκοι με τρόφιμα και ποτά, καρουζέλ και παγοδρόμια, προσελκύουν από το πρωί έως το βράδυ χιλιάδες κόσμου.

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Gendarmenmarkt – ομορφότερη πλατεία του Βερολίνου, με το Deutscher Dom (Γερμανικός καθεδρικός ναός), τον Französischer Dom (γαλλικός καθεδρικός ναός)  και το Konzerthaus (αίθουσα συναυλιών), θεωρείται η πιο όμορφη και δημοφιλέστερη. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η αγορά αυτή γεμίζει με μουσικές και πυροτεχνήματα από νωρίς το βράδυ με αποκορύφωμα τα μεσάνυχτα, στην αλλαγή του χρόνου, με ένα υπέροχο θέαμα πυροτεχνημάτων.

Στο παλάτι Charlottenburg

Από τις πλέον ρομαντικές χριστουγεννιάτικες αγορές του Βερολίνου, σε ένα ιστορικό περιβάλλον, με φόντο το παλάτι Charlottenburg. Εντυπωσιάζει ο φωτισμός των κτιρίων και των πάρκων του παλατιού και η αγορά με τα φανταχτερά στολίδια, τη ‘ζεστή’ ατμόσφαιρα τις μουσικές, εκπλήξεις για τα παιδιά κ.ά., σας βάζει στο εορταστικό κλίμα των ημερών. Μοναδικός ο συνδυασμός εμπειριών με τις περιηγήσεις μέσα στο παλάτι Charlottenburg και τις εορταστικές εκδηλώσεις έξω από αυτό.

Στην Alexanderplatz – τη μεγαλύτερη πλατεία του Βερολίνου  θα βρείτε αρκετές Χριστουγεννιάτικες αγορές, και μεταξύ άλλων, και παγοδρόμιο.

Στο Κόκκινο Δημαρχείο, που αποτελεί το υπόβαθρο για το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο.Εκεί, ανάμεσα στα περίπτερα με τα χριστουγεννιάτικα καλούδια, θα διασκεδάσετε ανεβαίνοντας στην λαμπερή πανοραμική ρόδα, ύψους 50 μ., θα δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στο παγοδρόμιο των 600 τ.μ., θα ανεβείτε στο καρουζέλ, θα φωτογραφείτε με τον Άγιο Βασίλη.

Μέσα στην εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του Sony Center στην Potsdamer Platz, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν μια λαμπρή αστρική μαγεία και το σύγχρονο χορευτικό show «The Magic Moment». Εντυπωσιακός ο τεράστιος πολυέλαιος με τα χιλιάδες ζαφείρι-μπλε, παραμυθένιο το σκηνικό, μυθικά πλάσματα, παραδοσιακές και φιλόξενες καλύβες με τρόφιμα και εορταστικές σπεσιαλιτέ.

Αφιερωμένη στη Σκανδιναβία: Ρομαντική χριστουγεννιάτικη αγορά, αφιερωμένη στις σκανδιναβικές χώρες, πραγματοποιείται μεταξύ του Kulturbrauerei στο PrenzlauerBerg. Τα περίτεχνα διακοσμημένα κτίρια με κόκκινο και κίτρινο τούβλο αντιπροσωπεύουν τη βιομηχανική αρχιτεκτονική από το 1800.

Στην Breitscheid Platz: Μια τεράστια κορδέλα φωτός μήκους 400 μ., εκτείνεται πάνω από την Breitscheidplatz, που είναι γιορτινά διακοσμημένη με υπερμεγέθη δώρα και χριστουγεννιάτικα στολίδια. Πανέμορφο είναι επίσης και το χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους άνω των 20 μέτρων.

Δείτε το παρακάτω βίντεο από το Βερολίνο: https://video.link/w/nO96b

 

Πηγές:

https://www.ethnos.gr/travel/76480_hristoygenna-sto-berolino-boltes-gemates-melodies-kai-geyseis

https://el.allexciting.com/christmas-market-gendarmenmarkt/

 

Βασίλης Κ. ΣΤ2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης