Η μόδα των νεών

                                                            Γράφουν οι μαθήτριες της Β γυμνασίου Σιαμπίρη Αντωνία, Τσαρούχα Ελένη, Παπακωνσταντίνου Θεοδώρα, Νατσιοπούλου Σοφία

teens  Στις μέρες μας αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι η μόδα κατέχει σημαντική θέση στη ζωή μας και ειδικότερα στη ζωή των νέων . Η μόδα μπορεί να έχει θετικές και αρνητικές επιπτώσεις στους νέους , ανάλογα με τον τρόπο που τη  χρησιμοποιούν.

Ένας από τους λόγους που οι νέοι ‘’αγαπάνε’’ τη μόδα είναι, διότι μπορούν να εκφράσουν την προσωπικότητα τους και τον χαρακτήρα τους. Επιπλέον, η μόδα δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να τονίσει τα ενδιαφέροντα του και να ενταχθεί σε κάποια κοινωνική ομάδα που τον ενδιαφέρει. Παράλληλα, μέσα από αυτή αποκτούν αρκετή αυτοπεποίθηση , καθώς  εντυπωσιάζουν και να ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Συγχρόνως, καλλιεργεί και αναπτύσσει τη φαντασία τους ,αφού οδηγεί στη δημιουργία καινούριων προϊόντων.

Ωστόσο, η μόδα μπορεί να προκαλέσει μεγάλο εθισμό στους νέους λόγω των διαφημίσεων των ηλεκτρονικών συσκευών, οδηγώντας τους στην υπερκατανάλωση και στην αγορά άχρηστων προϊόντων. Ιδιαίτερα, όταν απευθύνεται στους νέους οι οποίοι δεν έχουν διαμορφώσει ακόμα την προσωπικότητα τους, μπορεί να τους επηρεάσει υπερβολικά και να τους οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές. Για αυτόν τον λόγο πολλοί νέοι έχουν άγχος και αγωνία ακόμη και αισθήματα κατωτερότητας ,αν δεν καταφέρουν να είναι της <<μόδας>>.

Τέλος, να προσπαθήσουμε να μην κρίνουμε ένα άτομο από τα ρούχα που φοράει διότι δεν ξέρουμε σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκεται. Επίσης, να μην στενοχωρούμε τους συνανθρώπους μας για το τι φοράνε και να τους αγαπάμε για τον χαρακτήρα τους και όχι για την εμφάνιση τους.

 

 

Σχολιάστε

Top