Οι πιο συχνοί λόγοι που προκαλούνται τροχαία ατυχήματα

 Γράφουν οι μαθήτριες της Β΄Γυμνασίου, Σιαμπίρη Αντωνία και Τσαρούχα Ελένη

   τροχαία ατυχήματα Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν μία από τις βασικές αιτίες θανάτου και δυστυχώς  ο αριθμός τους  αυξάνεται όλο και περισσότερο . Συχνά, τα τροχαία ατυχήματα προκαλούνται από τους εφήβους ,οι οποίοι δεν ξέρουν να χειρίζονται καλά ένα όχημα  ή είναι επιπόλαιοι, αλλά και από ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι  είναι απρόσεκτοι  κατά τη διάρκεια της οδήγησης ,αφού συνήθως έχουν πολλά προβλήματα υγείας.

      – Αρχικά, κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ο οδηγός δεν πρέπει να φοράει ακουστικά ή να ακούει δυνατά  μουσική, καθώς κάτι τέτοιο τον απομονώνει και δεν του επιτρέπει να έχει καλή αντίληψη του χώρου.

       -Ο πιο συχνός λόγος που οδηγεί σε ατυχήματα είναι το κινητό τηλέφωνο.Πλέον οι οδηγοί δεν μιλούν απλά στο κινητό, αλλά παρακολουθούν διαφορά βιντεάκια ή μιλάνε μέσω μηνυμάτων.

       -Επίσης, πολλοί δεν τηρούν την προτεραιότητα  στη διάβαση των πεζών με αποτέλεσμα να χάνουν την ζωή τους μικρά παιδάκια ,αλλά και μεγάλοι. Για αυτόν τον λόγο μειώνουμε την ταχύτητα του οχήματος μας ,ειδικά όταν περνάμε μέσα από πόλεις ή χωριά.

       -Στις μέρες μας έχει γίνει ’’μόδα’’ να τρέχεις με υπερβολική ταχύτητα. Τα τελευταία χρονιά έχει αυξηθεί πολύ ο αριθμός θανάτων των εφήβων που παίρνουν μέρος σε παράνομες <<<κόντρες >> .

 -     Η οδήγηση υπό την επηρεια αλκοόλ ειναι πολύ συνηθισμένη ανάμεσα σε άτομα νεαρής ηλικίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ο δρόμος είναι επικίνδυνος και μπορεί να καταστρέψει τη ζωή σου και τη ζωή  του άλλου, δεν είναι για πλάκα!!!

Σχολιάστε

Top